A 12. évét betöltött gyerekhorgász fenekezhet de nemes halat nem hozhat el, de nemes halra sem horgászhat? (több lent)
na szóval én ifi horgász vagyok a tesóm nem töltötte be a 14-et így gyerekhorgász de 1 horoggal fenekezhet de nem hozhat el nemes halat,én is meg ő is egy bottal horgászhat ha én úszóval csukázok akkor ő még horgászhat pontyra?
vagy ő is mehet csukára ?
mert én nem találtam az engedélyben azt hogy nem horgászhat nemes halra a tesóm csak nem hozhat el most akkor mi legyen mert nem szeretnék büntetést kapni.
először is én úgy tudom, hogy gyerek csak úszós cuccal pecázhat, de persze ez egyesületenként változhat.
Az, hogy ki mire pecázik relatív mivel a ponty, keszeg és kárász meg még jó néhány hal étlapján sok a közös elem, szóval ha csontival keszegezel és fogsz egy pontyot csunya lenne ha megbüntetnének miatta, pedig könnyen megeshet. Szóval pontyozhat hát! A csukázás kicsit bonyolultabb, mert ugye ha kis hal van a horgodon nehéz megmagyarázni, hogy keszegezel vagy éppen csak amurt szeretnél vele fogni, az már célorientált, olyan hal megfogását célozza, amelyet tilos neki elvinni. És megfogás/elvitel között van nagy különbség. Én csak a horgászezközre vonatkozó szabályt gondolnám irányadónak, mert bármilyen halat tudsz véletlenül fogni amelyet visszaenged.Ha rendesen a halőrök a környéken akkor kérdezd meg, de ha tirpákok akkor se gondolnám hogy ilyen miatt elvennék egy kissrác engedélyét.
Amúgy én az ő korában a spiccbotozást erőltetném, rengeteg apró hal megfogását, ugyani a spiccbotos technika olyan alapokat ad, amelyeket a későbbiek során más, magasabb szintű technikáknál is tud alkalmazni. Szóval a spiccbotozás olyan egy jó horgásznak, mint aéap egy jó háznál. Arról a rengeteg sikerélményről meg nem is beszélve, hiszen ha percenként szedi ki a halat vele siha nem fogja megunni, mint a fenekezést ahol gyakran órákig nem mozdul a jelző.
először ö is spiccbotozott csak már fenekezni jobban szeret
de én meg inkább úszóval szeretek horgászni az egy kicsit izgisebb különben én széki tavon vagyok ifi és ott a 12. életévét betöltött gyerekhorgász 1 horoggal fenekezhet és meg van szabva a bot karakterisztikája is szóval fenekezhet
csak nem tudtam hogy mi legyen a pontyozással kapcsolatban
KÖSZI A VÁLASZT!
Nézd meg a lap alját, ott van a gyermek állami jegy, és azon világosan szerepel, hogy EGY darab méretkorlátozással védett halat foghat, valamint 5 kiló egyebet! Az pedig sehol sem szerepel, hogy csak úszóval pecázhatna, a kikötés csak annyi, hogy "egy bottal, egy horoggal". Ellenben a kísérője felnőtt kell hogy legyen.
Az előző válaszolónak annyiban igaza van, hogy régen (80-as években még biztosan, amikor én is gyerekhorgász voltam), kizárólag úszózva lehetett csakis "egyéb" halakat fogni a gyerekeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!