Bojliznék, inline olmot hogy tegyem fel a főzsinorra? Felette és alatta mi legyen?
Alatta tegyél egy forgót, ebbe kerül az előke is. Az inline ólmot belehúzod a forgóba (a forgó mérete illeszkedjen az ólomba). Így:
Ez a legegyszerűbb, ilyenkor ha szakad a főzsinór az ólom lemarad.
Üdv,
úgy szoktam, hogy a főzsinór végére teszek egy forgós kapcsot. az ólmot felteszem egy kb 80 centis darabra, azon csuszik, alul felül forgó, a fenti forgóval kapcsolom hozzá a főzsinórhoz, és az előkét megint kapoccsal.
így az a bajom, hogy ha a főzsinór szakad vagy el kell vágni mert beakad, akkor a hal szájában marad az ólom is. de ha ugy csinálom ahogy irtad, akkor a főzsinór végén a forgot mindig ujra meg kell kötni, ugye? szoval nem nagyon van olyan megoldás hogy ne kelljen megbontanom sose :D ?
Dehogy kell.
Oda csak be kell akasztani egy előkét és kész. Nekem mindig van előkötve 5-6 db előke, így ha szakadna akkor csak akasztom fel a másikat és mehet befelé. Illetve másik előny, ha a főzsinór szakad akkor az ólom le tud esni és nem cipeli a hal.
Sokáig én is horgásztam úgy, hogy csúszóólmom volt és felül meg volt ütköztetve, de az első szakadásom során eldöntöttem, hogy soha többé.
Üdv,
Igen, de miért akarod levenni?
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!