Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Bojliznék, inline olmot hogy...

Bojliznék, inline olmot hogy tegyem fel a főzsinorra? Felette és alatta mi legyen?

Figyelt kérdés

2013. márc. 19. 01:17
 1/6 Frontosa ***** válasza:

Alatta tegyél egy forgót, ebbe kerül az előke is. Az inline ólmot belehúzod a forgóba (a forgó mérete illeszkedjen az ólomba). Így:

[link]

Ez a legegyszerűbb, ilyenkor ha szakad a főzsinór az ólom lemarad.

Üdv,

2013. márc. 19. 11:06
 2/6 A kérdező kommentje:

úgy szoktam, hogy a főzsinór végére teszek egy forgós kapcsot. az ólmot felteszem egy kb 80 centis darabra, azon csuszik, alul felül forgó, a fenti forgóval kapcsolom hozzá a főzsinórhoz, és az előkét megint kapoccsal.

így az a bajom, hogy ha a főzsinór szakad vagy el kell vágni mert beakad, akkor a hal szájában marad az ólom is. de ha ugy csinálom ahogy irtad, akkor a főzsinór végén a forgot mindig ujra meg kell kötni, ugye? szoval nem nagyon van olyan megoldás hogy ne kelljen megbontanom sose :D ?

2013. márc. 21. 10:51
 3/6 Frontosa ***** válasza:

Dehogy kell.

Oda csak be kell akasztani egy előkét és kész. Nekem mindig van előkötve 5-6 db előke, így ha szakadna akkor csak akasztom fel a másikat és mehet befelé. Illetve másik előny, ha a főzsinór szakad akkor az ólom le tud esni és nem cipeli a hal.

Sokáig én is horgásztam úgy, hogy csúszóólmom volt és felül meg volt ütköztetve, de az első szakadásom során eldöntöttem, hogy soha többé.

Üdv,

2013. márc. 21. 10:58
 4/6 A kérdező kommentje:
úgyértem hogy akkor, ha el akarok pakolni, akkor nyilván a főzsinóron nem hagyom rajta az ólmot, de ha le akarom szedni akkor le kell vágni a forgót a végéről ugye?
2013. márc. 21. 15:05
 5/6 Frontosa ***** válasza:

Igen, de miért akarod levenni?

Üdv,

2013. márc. 21. 16:02
 6/6 A kérdező kommentje:
olmostul nehéz elrakni az orsót :)
2013. márc. 21. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!