Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Gyorsasági görkorcsolyára fék?

Gyorsasági görkorcsolyára fék?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Sikeresen beszereztem egy pár klassz görkorit (kedvezö áron), mert a hülyeség 36 évesen jön meg :DDDD

Szóval nagyon klassz, csak sajna fék nincs rajta. A javasolt T-fékezést nem biztos, hogy aszfalton kellene abszolválnom, mert sem a kori sem a lábam nem biztos, hogy dijazza.

Az a legnagyobb bajom vele, hogy rettenetesen megy. Egy lökéssel is hirtelen gyorsul, több száz métert gurul, ami fék nélkül akut életveszély (rá kellett jönnöm, hogy a rally a korcsolyázáshoz képest kis túlzással balesetmentes üzem). Perecelés már volt :DDDDD nem tört el szerencsére a kezem, nyomi módon tettem le (hiába a protektor). Szóval valami féket kellene rá applikálnom legalább a kezdeti idöszakban. Ha máshogy nem, csinálok rá, de jobb lenne valami kész. Van rá esély, hogy kapok ilyesmit? Amiket nézegettem, csak "fékbetétek" hagyományos korikhoz.

Köszi elöre is.

#görkorcsolya #fék #extrém sport #soros korcsolya #T-fék
2012. szept. 3. 12:12
 1/3 anonim ***** válasza:
Azért nincs rajta gyárilag fék, mert azok semmit sem érnek, maximum lassításra jók, megállni nem tudsz velük. Nekem fitness korim van, de ahogy megvettem leszereltem a féket, mert semmi hasznát nem éreztem... Többféle fékezi mód létezik, általában a T fékezést használják, de ha nem mész túl gyorsan akár ki is fordulhatsz, vagy van az ahogy a sielők fékeznek, de azt én sem tudom hogy van. Szerintem ne szenvedj fék beszerzésével, mert nem ér semmit, főleg gyorsasági korinál nem fog...
2012. szept. 3. 12:43
 2/3 anonim ***** válasza:

ha sokat korizol pár hét, hónap alatt a részeddé válik, gondolkodás nélkül megtudsz állni, a t fékezés valóban megteszi, de össze is fordíthatod a korikat, mint ahogyan a síelők, ez elsőre ijesztő:) Amúgy ami most gyorsnak tűnik, ha rendszeresen korizol, pár hét múlva már nem fog annak tűnni.

Ha hirtelen kell megállnom, általában menetiránnyal 90fokban fordítom a lábaimat, és sasszézva lépkedek amíg meg nem tudom állítani magamat, általában 2-3 lépés.

Ha tényleg sürgős, mert mondjuk kiugrik elém egy kisgyerek, arra az esetre vagy koszorúzva kikerülöd, vagy az én taktikám, a térdvédő, és letérdelés, sarkamra üléssel, olyan rockeresen:P

2012. szept. 3. 16:54
 3/3 A kérdező kommentje:

Akkor hagyom a féket, ahogyan néztem egy egyedi profillal éehetne csak megoldani, de nem vacakolok vele, inkább kimegyek az @ldi parkolójába, már bezárt, ott nem zavarok senkit, meg világos is van. Síeltem évtizedekig, a hóeke ismerős anno kezdő koromból, de ez az oldalra elcsapom a korit, hogy megálljak eléggé félelmetesnek hangzik :))

Addig szeretnék gyakorolni amíg lehet, mert sajna télen semmi lehetőség, tavasszal meg minden kátyús úgyis.

Megpróbálom a fékezést, remélem nem lesz zakó nagyon :DDDD de akkor is kipróbálom. Majd tudósítok.

Köszi a segítségeteket!

2012. szept. 3. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!