Gyorsasági görkorcsolyára fék?
Sziasztok! Sikeresen beszereztem egy pár klassz görkorit (kedvezö áron), mert a hülyeség 36 évesen jön meg :DDDD
Szóval nagyon klassz, csak sajna fék nincs rajta. A javasolt T-fékezést nem biztos, hogy aszfalton kellene abszolválnom, mert sem a kori sem a lábam nem biztos, hogy dijazza.
Az a legnagyobb bajom vele, hogy rettenetesen megy. Egy lökéssel is hirtelen gyorsul, több száz métert gurul, ami fék nélkül akut életveszély (rá kellett jönnöm, hogy a rally a korcsolyázáshoz képest kis túlzással balesetmentes üzem). Perecelés már volt :DDDDD nem tört el szerencsére a kezem, nyomi módon tettem le (hiába a protektor). Szóval valami féket kellene rá applikálnom legalább a kezdeti idöszakban. Ha máshogy nem, csinálok rá, de jobb lenne valami kész. Van rá esély, hogy kapok ilyesmit? Amiket nézegettem, csak "fékbetétek" hagyományos korikhoz.
Köszi elöre is.
ha sokat korizol pár hét, hónap alatt a részeddé válik, gondolkodás nélkül megtudsz állni, a t fékezés valóban megteszi, de össze is fordíthatod a korikat, mint ahogyan a síelők, ez elsőre ijesztő:) Amúgy ami most gyorsnak tűnik, ha rendszeresen korizol, pár hét múlva már nem fog annak tűnni.
Ha hirtelen kell megállnom, általában menetiránnyal 90fokban fordítom a lábaimat, és sasszézva lépkedek amíg meg nem tudom állítani magamat, általában 2-3 lépés.
Ha tényleg sürgős, mert mondjuk kiugrik elém egy kisgyerek, arra az esetre vagy koszorúzva kikerülöd, vagy az én taktikám, a térdvédő, és letérdelés, sarkamra üléssel, olyan rockeresen:P
Akkor hagyom a féket, ahogyan néztem egy egyedi profillal éehetne csak megoldani, de nem vacakolok vele, inkább kimegyek az @ldi parkolójába, már bezárt, ott nem zavarok senkit, meg világos is van. Síeltem évtizedekig, a hóeke ismerős anno kezdő koromból, de ez az oldalra elcsapom a korit, hogy megálljak eléggé félelmetesnek hangzik :))
Addig szeretnék gyakorolni amíg lehet, mert sajna télen semmi lehetőség, tavasszal meg minden kátyús úgyis.
Megpróbálom a fékezést, remélem nem lesz zakó nagyon :DDDD de akkor is kipróbálom. Majd tudósítok.
Köszi a segítségeteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!