Milyen az az ejtegetős horgászat?
Figyelt kérdés
Párszor láttam felsorolásban hogy lehet fogni halat ejtegetéssel, kerestem de nem találtam hogy ez mitis jelent. Valaki letudná írni, hogy miylen ez a módszer?2013. febr. 24. 13:07
1/1 anonim 

válasza:

Ezt nevezik mártogatásnak. Ez egy ùn. keresö horgászat lényege, hogy a ragadozó halaknak nem egyhelyben kínáljuk fel a csalit,hanem a csali állandó helyváltoztatásával keressük meg a halat. Vannak esetek amikor ez a módszer rendkívül eredményes föleg,ha köves,akadós terepen horgászunk. A szerelék egy rúdólom vagy tirolifa felette kb. 60cm-re kötjük az elökét fontos, hogy az elöke ne érjen le a fenékig mártogatás közben, csak az ólom. Tehát az elökèt rövidebbre kell kötni. Csalinak élö kishalat vagy halszeletet használunk és a bot lassú emelgetésével, süllyesztésével tapogatjuk a kövezéseket,akadókat. Ez a módszer általában a süllö horgászatára használatos,de veszett már rajta harcsa,sügér,domolykó is. Általában 0.25-ös zsinórt használnak és erre kötik a horgot alatta a rúdolmot vékony 0.16-os zsinórra kötik. Így akadáskor csak az ólom veszik oda,ha netán a hal beugrik az akadóba a halvesztés esélye is kisebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!