Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Milyen az az ejtegetős horgászat?

Milyen az az ejtegetős horgászat?

Figyelt kérdés
Párszor láttam felsorolásban hogy lehet fogni halat ejtegetéssel, kerestem de nem találtam hogy ez mitis jelent. Valaki letudná írni, hogy miylen ez a módszer?

2013. febr. 24. 13:07
 1/1 anonim ***** válasza:
Ezt nevezik mártogatásnak. Ez egy ùn. keresö horgászat lényege, hogy a ragadozó halaknak nem egyhelyben kínáljuk fel a csalit,hanem a csali állandó helyváltoztatásával keressük meg a halat. Vannak esetek amikor ez a módszer rendkívül eredményes föleg,ha köves,akadós terepen horgászunk. A szerelék egy rúdólom vagy tirolifa felette kb. 60cm-re kötjük az elökét fontos, hogy az elöke ne érjen le a fenékig mártogatás közben, csak az ólom. Tehát az elökèt rövidebbre kell kötni. Csalinak élö kishalat vagy halszeletet használunk és a bot lassú emelgetésével, süllyesztésével tapogatjuk a kövezéseket,akadókat. Ez a módszer általában a süllö horgászatára használatos,de veszett már rajta harcsa,sügér,domolykó is. Általában 0.25-ös zsinórt használnak és erre kötik a horgot alatta a rúdolmot vékony 0.16-os zsinórra kötik. Így akadáskor csak az ólom veszik oda,ha netán a hal beugrik az akadóba a halvesztés esélye is kisebb.
2013. febr. 24. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!