Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Milyen pergetőbot lenne a...

Milyen pergetőbot lenne a legjobb és mennyibe kerülne? Többi lent

Figyelt kérdés
Patakban 1 max másfél kg-os halakat szeretnék pergetve fogni. miylen bot, orsó, villantó lenne a legideálisabb ehhez? 10 ezer alatt meglehet úszni? tehát csak kishalakra nem csuka meg iylesmi :)

2013. febr. 23. 12:15
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem hozzáírni hogy orsóval zsinórral mindennel együtt mennyiből lehetne kihozni
2013. febr. 23. 12:21
 2/11 anonim ***** válasza:

Válassz egy rövidebb pálcát! 1.8-2.5 méterig olyan 10-30-as 10-40-es dobósúllyal. Arra egy 30 as első fékes orsó. Arra pedig 14-20as monofill esetleg fluo zsinor. Azt hogy miből mit veszel az ízlés kérdése, de 10000-ből nehezen, vagy sehogy nem jössz ki(max ha a legalját veszed mindenből, de akkor hamar meg fogod utálni a pergetést). Mivel csalit még nem is vettél!!!

Sajnos ma már ez nem az a sport amibe nagyon lehet spórolni!

Persze lehet teleszkópos fenekező bottal is húzni azt a evőkanálból készített villantót. És lehet úgy is halat fogni. (mint régen) De az hidd el hogy nem olyan.... Még az oké hogy az ember a csalikat házilag csinálja, nekem is van több olyan. De a bot, orsó, zsinór kombó nagyon rájátszik az érzésre!

2013. febr. 23. 19:36
 3/11 anonim ***** válasza:
Ez nagyon tetszett! :D Tudsz valami linket erről a kanalas villantóról?
2013. febr. 23. 22:00
 4/11 anonim ***** válasza:

Még nem hallottál ilyenről? Régebbi horgászkönyvek tele vannak vele, főleg a rablóhalasok.

A google a barátod!!! Tuti hogy találsz egy csomó oldalt, még külföldön is nagy divat ez...

2013. febr. 23. 22:09
 5/11 A kérdező kommentje:
köszi, hát kár hogy ilyen drága :/
2013. febr. 24. 13:04
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem elvenni akartam a kedved.

Félre ne értsd!!! Inkább arra akarok sugallni hogy ha spórolsz egy picit, akkor olyan felszerelést tudsz venni amiben már biztos örömödet leled, és hosszú éveken keresztül kiszolgál. Meg lehet venni 10000ért, jó esetbe nem megy tönkre az első évben. Az biztos hogy ezzel nem lesz hosszú pályafutásod, mert zavarni fog a rossz súlyelosztás, a letapadó fék, a sűrűn szakadó zsinór, és az ebből adódó hal és műcsali vesztés... Tehát 1-max 2 évre beinvesztáltál 10E forintot.

Viszont ha megnézed az ehhez a témához tartozó kérdéseket akkor már látod hogy kicsit több pénzér már lehet venni megfelelő felszerelést, amit ha vigyázol rá és karbantartod akkor 10 évig biztosan kiszolgál!!! Ha leosztod évekre akkor már nem is olyan drága.

2013. febr. 24. 17:32
 7/11 A kérdező kommentje:
értelek, évente kb 6-8 alkalommal van lehetőségem pecázni sajna nem gyakran és reméltem van vmi olcsó de mégis jó szett, nem akartam vna annyit rááldozni mint egy olyan aki sokat tud pecázni.nincsenek nagy igényeim, már házilag eszkábált bottal is pecáztam már inkább a vízpartot szeretem a nyüsgő nagyváros után, tehát a kedvem nem beted el sőt köszi hohy ezeket leirtad kicsirt tisztábban látok :)
2013. febr. 24. 20:30
 8/11 anonim ***** válasza:
Én fenekezni, vagy úszózni szoktam, egy olcsó 3 m-es harcsázó, robosztus felépítésű bottal és egy gagyi orsóval. Igaz, nem érezni olyan finoman a hal rángásait, mint egy spéci botnál, de amíg van kapás, és nem megy tönkre, addig megteszi. :D A gyűrűk már lejöttek, úgy ragasztottam vissza őket, az orsó néha nyikorog, de nekem megteszi, nem költök felszerelésre, nem az a lényeg. Ellenben pergetni nem lehet egy seprűnyéllel.
2013. febr. 24. 22:49
 9/11 anonim válasza:

[link] 8990.-

[link] 6990.- Esetleg egy 14-16-os T-force zsinór. Szerintem ez az alja árban, viszont neked örök darab lenne! Kis körforgók nekem beváltak patakon és a dupla farkú twisterek. (Galga)

2013. febr. 26. 07:35
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszi ponnt valami ilyesmire gondoltam :)
2013. febr. 27. 07:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!