A hátúszásnak mi a titka?
Tudok hátúszni, de nem az igazi, a lábtempó valahogy sosem jön össze. Mit csináljak, hogy haladjak is, és ne görcsöljön be a lábam?
Gyorsúszásnál minden okés, a felfekvé, levegővétel, tempó is, lábtempó nélkül is jól megy, de háton valahogy megállok. Ötlet?
Mi a baj? Felfekszel a víz tetejére. A lábad ne legyen lent a medence alján. Csípőd egyenes, mellkasod kinyomod. És ne olyan legyél mint egy motorcsónak, ne legyen lent a lábad. Úgy feküdj mint egy deszka. Kezek kinyújtva szorosan fül mögött. A vállad minden tempónál érjen szinte a füledhez, a hüvelyik ujjaddal megérintheted a csípőd,combod mikor tempózol. Ez azért kellhet ha hezdő vagy hogy egyenes vonalban haladjon a kezed.
A lábról annyit hogy ne térdből csináld.
Spicc, és csipőből. Ne a térdeddel kalimpáld :D Úgy könnyebb, de nem jobb. Igen, van olyan hogy begörcsöl a lábad. Olyankor állj fel a vízben, és álj támadó állásba és hajligasd a térded.Van aki simán hajlamos a görcsre. És 5 éves úszok (nem versenyszerűen) és még alig 1-2x görcsölt a lábam. aztán van akinek óránként.
Az előző vagyok.
Nézd meg eszt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=ALYJdrSBqSs
Ez sem a térdével kalimpál!
Nagyon köszi!!! Megtaláltam közben ezeket is, és hát ja... ott cseszem el, hogy térdből csinálom, pedig itt is ugyanúgy fel kell feküdni gerendába mint gyorsúszásban.
Memorizálom majd a videókat.
ha most kezded, úgy csináld, ahogy az elöttem szóló leírta, csak az van, hogy pont a spicctöl görcsöl be... (hátúszó voltam, tudom milyen rossz :s)
nyújtott lábbal (ha térdböl csinálod, az tényleg rég rossz), de a lábfejed legyen teljesen laza
most nem tudok linkelni, de ha megnézel néhány videót, látni, hogy egyáltalán nincs megfeszítve, hidd el, így is hátra fog hajlani :)
Köszi!!!
Nem szokott begörcsölni amikor kinyújtom a lábfejem, de már rájöttem, hogy ez a legkisebb gondom :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!