MIlyen csalit és milyen ízesítésű haltápot, csalit ajánlotok egy november eleji pontyozáshoz?
Üdv. Én ilyenkor, hidegebb vízben, édes, főleg eper vagy ananász ízesítésű etetőanyagot használok. A sikert mégsem az ízben látom, hanem abban, hogy az anyagot olyan vizesre keverem, hogy épphogy gombócot lehet belőle formálni. Ezt amikor bedobom, azonnal szétmegy, és felhőt képez. Ehhez finomszerelékes-úszós módszerrel horgászom, fix úszóval, 0,16-os zsinórral, pici horoggal, és általában élő csalival. Az ereszték vízközt van. Folyamatosan etetek, hogy mindig legyen felhő. Lényeges, hogy élénk színe és erős aromája legyen. Ez azért jó, mert az éhes hal könnyen megtalálja az etetést és amikor beúszik, nem igazán talál nagy darabokat, csak porszemeket. Ez sokáig helyben tartja és türelmetlenné teszi a halat, amely keresgél, de nemigen talál semmit, csak az "illatfelhőben" úszkál. De amikor meglátja a 3-4 szem csontit mozgolódni a felhő közepén, annak nemigen tud ellenállni, ekkor kevésbé lesz óvatos a horog felvételekor.
Próbáld ki a módszert, nekem bevált. (Pontyra) Görbüljön!
Ha tavon horgásznál akkor etess be pellet pack fagyos ponty al,az etetőkosárba pelletes fekete etetőanyas.
Csali pl:puha ponty pellet valami édes ízesítésű mellé 2db csinti de végülis a csali mindegy csak édes legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!