Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » MIlyen csalit és milyen...

MIlyen csalit és milyen ízesítésű haltápot, csalit ajánlotok egy november eleji pontyozáshoz?

Figyelt kérdés

2012. okt. 23. 17:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Milyen víz? Mindenképp valami édeset, már elég hideg a víz. Én valami epres vagy ananászos ízzel próbálkoznék, esetleg fokhagyma, ez a 3 lenne nálam. Csalinak giliszta, csonti, kukorica, bármi, ilyenkor még annyira nem válogatósak.
2012. okt. 24. 10:01
 2/7 anonim ***** válasza:
csak édes fajta jöhet szóba már a hideg vízben
2012. okt. 24. 14:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Ez sem szentírás, mert én a Tiszán nyáron is eperrel horgászom, mert a büdös cuccokra nem jön semmi...
2012. okt. 24. 15:25
 4/7 umbro12 válasza:
Szia! Ez sok mindentől függ ahogyan előttem is írták nem mindegy hogy milyen vízen horgászol és milyen halra. Az amur nem válogat se hidegen se melegen ha azt akarsz fogni rakjál lucernát az etetőanyagodba a lényeg hogy az etető anyag ne rikító élénk piros stb.. pl eper vagy ilyesmi legyen hanem sötét fekete inkább fűszeres ízesítés. Az érdekessége a dolognak hogy ha ehhez a fajta anyaghoz raksz pl epres aromát na az nálam nagy sikert szokott aratni ilyen időkben. Csalinak kukorica illetve 16os bármilyen ízesítés de legyen mézes pellet ! Csontira és gilisztára is mennek a halak én nem használom de azok is tökéletesen megfelelnek! :) sok szerencsét
2012. okt. 25. 14:54
 5/7 Haass Norbert ***** válasza:

Üdv. Én ilyenkor, hidegebb vízben, édes, főleg eper vagy ananász ízesítésű etetőanyagot használok. A sikert mégsem az ízben látom, hanem abban, hogy az anyagot olyan vizesre keverem, hogy épphogy gombócot lehet belőle formálni. Ezt amikor bedobom, azonnal szétmegy, és felhőt képez. Ehhez finomszerelékes-úszós módszerrel horgászom, fix úszóval, 0,16-os zsinórral, pici horoggal, és általában élő csalival. Az ereszték vízközt van. Folyamatosan etetek, hogy mindig legyen felhő. Lényeges, hogy élénk színe és erős aromája legyen. Ez azért jó, mert az éhes hal könnyen megtalálja az etetést és amikor beúszik, nem igazán talál nagy darabokat, csak porszemeket. Ez sokáig helyben tartja és türelmetlenné teszi a halat, amely keresgél, de nemigen talál semmit, csak az "illatfelhőben" úszkál. De amikor meglátja a 3-4 szem csontit mozgolódni a felhő közepén, annak nemigen tud ellenállni, ekkor kevésbé lesz óvatos a horog felvételekor.

Próbáld ki a módszert, nekem bevált. (Pontyra) Görbüljön!

2012. okt. 25. 22:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát vagy édes, vagy pedig a fűszeres cuccok lehetnek még nyerők, annyira még nem hideg a víz, változik a hőmérséklete, a fűszeresre is rámennek. A felhősítés az kell bizony, olyan anyag kell, ami baromi nagy felhőt csinál, vagy keverj hozzá élénk színű felhősítőt és jó erős aromát.
2012. okt. 26. 08:08
 7/7 trickentrack válasza:

Ha tavon horgásznál akkor etess be pellet pack fagyos ponty al,az etetőkosárba pelletes fekete etetőanyas.

Csali pl:puha ponty pellet valami édes ízesítésű mellé 2db csinti de végülis a csali mindegy csak édes legyen!

2012. okt. 29. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!