Melyik csali a legjobb pontyozáshoz?
Etetőanyagnak én kukoricadarát szoktam megfőzni kevés vízben. Az arányokat és a főzési időt ki kell kísérletezni. Akkor jó, ha már gyúrható, mint a tészta, de nem ragad a kezedhez.
A horogra csalinak meg főtt kukoricát, vagy megfelelő méretű hungarocellgolyót szoktam tűzni.
A kukorica azért jó, mert a tavakban lévő pontyokat általában halgazdaságokban nevelik és utána telepítik be az adott tóba. A halgazdaságokban pedig a legelterjedtebb takarmány a kukorica. A pontyok ehhez vannak szokva, ezt is fogják keresni.
Lehet akármilyen drága, ízesített és illatosított spéci gyári csalikkal próbálkozni, de én kukoricával sem szoktam soha kevésbé eredményes lenni a partom, mint általában más.
Ez változó.
Van ahol a csonti-kukorica mix a "menő",van ahol csak konzerv puha kukorica, és van ahol a giliszta a tuti.Nem lehet általánosítani. Akkor a legtöbb az esély ha 1 rendszeresen etetett helyen pecázol,mert oda szoknak a halak.
Egyetértek az előttem szólóval, próbálgass.
Amikor kiérsz, mondjuk egy match és egy bojlis / általános fenekező cuccal kezdj (legalábbis én így szoktam)
a matchel értelemszerűen 30méteren belül horgászok, általában kicsit édesebb, gyümölcsösebb etetéssel, és lehetőleg élő csalival, távolabb fenéken pedig savanykás, fűszeresebb kaja+ változó keménységű és ízű kukorica, nagyritkán erjesztett de azt inkább amúr veszi fel.
Gondolom azt se bánnád azért :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!