Hogyan kell házilag aromás kukoricát készíteni pontyozáshoz?
Figyelt kérdés
Száraz frissen morzsolt takarmánykukorica áll rendelkezésemre, valamint van sokféle aromám. Hogyan kell illetve meddig főzni a kukoricát, valamint hogyan kell aromásítani?2012. szept. 27. 12:10
2/4 Haass Norbert válasza:
Üdv! A száraz kukoricát először áztasd úgy 12-24 órát, annyi vízben, hogy azért bőven ellepje, mivel pár óra alatt sokat magába szív. Ez után ugyanabban a lében tedd föl főni, 30 percig főzd lassú tűzön, aztán várd meg míg kihűl, és utána lehet aromásítani.
Én a kukorica mellé azért szoktam tenni még sok más magvakat is. Pl búza, kender, csicseriborsó, sárgaborsó, árpa, lenmag...
3/4 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszi a válaszokat!
2012. szept. 28. 20:07
4/4 anonim válasza:
A borsóval óvatosan:) Attól függ, állandó etetésre kell e vagy hirtelen akarsz odacsalni halat. Ha aromásítod, feltételezem, hogy nem állandó helyre lesz. A borsónak nagy a kalória és fehérjetartalma, hamar eltelíti a halat és kevésbé fog utána enni. Én úgy aromásítok, hogy 24 órát ázik a kukorica, utána felrakom új lében főni, hogy a keményítőt leöntsem, ami kiázott. Fől 3 órát, felpuhul, finom illata lesz eleve, és ilyenkor teszek a főzőlébe aromát, azt még úgyis magába szívja és állni hagyom 24 órát. De mindenki másképp csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!