Milyen szettel kezdjem?
Szeretnék vásárolni egy horgász szettet, amivel főleg pontyra akarok utazni. Mindezt 20 ezer Ft körül (persze lehet egy kis plusz-mínusz :P)
Nekem eddig több helyről is a feeder botokat ajánlgatták, de nem igazán értek hozzá, és nekem nem sokat mondanak egyenlőre a technikai adatok.
Ha valaki megtenné hogy összeállít nekem 1-2 variánst.
Köszönöm!
Hát azt elsőnek el kell döntened, hogy melyik horgászmódszer a szimpatikus, utána lehet szetteket állítgatni:)
A feeder technika finomszerelékes horgászat, legnépszerűbb módszer. Ha többet akarsz róla tudni, akkor [link]
itt még találsz csomó írást a feederről.
Folyón vagy tavon szeretnél pontyozni?
Akkor szóba jöhet a matchezés is: [link]
Ez úszós technika.
Több információ kéne elsőnek, mielőtt szettekről beszélünk, döntsd el, mit szeretnél:)
Inkább folyóvízen szeretnék, főleg csatorna, de olykor apósom szerintem a Tiszára is levinne.
Mi az alapvető különbség a "feeder" és a "match" bottal való horgászat között?
Mindkettő finomszerelékes horgászat, a feeder fenekező, míg a match úszós horgászat. Matchezni a Tiszán viszont nagyon nehéz, az már profiknak való, a folyóvízi úszós horgászat a bolognai stílus, de ahhoz is idő kell, mire kitapasztalod.
A feeder használható tavon és folyón egyaránt.
A horgász szett annyit tesz, hogy orsó és bot?
Én egy Nevis feeder botot vennék kezdésnek, megfelelő minőség párosul a jó árhoz, Nevis Axum Carp feeder bot 7 000 ft, és ahhoz képest egy nagyon jó bot tanulni, heavy karakterű, tudod folyón is használni, ha nagyobb kosár kell rá.
Antera BR 5PiF 6000 most 9 000 haldorádóéknál, ennyiért az az orsó nagyon jó.
Ha mindenképpen horgászni fogsz,akkor nézz sok pecás filmet - kítűnően lehet tanulni belőlük!Ami a szettet* illeti - ne egy stílusra álj rá,hanem próbálgasd az összeset,ugyanis nemtudhatod melyik lessz a neked megfelelő.
Példa
1* Bot - Feeder 100gramm + Kisebb orsó,20-22-es zsinór+kosár+dobóelőke+forgókapocs+horgok.......
2 Bot - 3,6 Lbs 3 részes potykázó + valamivel nagyobb,akár nyeletőfékes orsó- a előbbi végszerelékeket használhatod itt is de az orsó legyen nagyobb a zsinór erősebb,vastagabb,mert sosem lehet tudni,kellhet még az*pláne ha Tisza - harcsa is jöhet...
ezeket a fent említett összeghatáron belül ki lehet választani sok magyar oldalon hírdetnek szetteket.
1- Feeder : Én megvettem,12-ért házhoz hozták,és alig vártam a bevetést.100 gramm dobósúly,elég mindenre - a bot kellőképpen hajékony,de kicsit nehéznek érzem.Tegnap 4-es tükrös figyelt a végén és 5 perc múlva szákoltam.Nekem kicsit hosszú és nehézkes,de 165 cm vagyok így a méret nem túl ideális.(3m kellett volna,de az lessz a legközelebbi)Az orsó könnyed,már-már légiesen lehet visszacsévélni a zsinórt,de ügyelj a dobra felcsévélhető mennyiségre,mert az ajándék zsinór kevés lehet minden szempontból -súly,hossz.Továbbá nem elhanyagolható tényező a 3+3 év garancia a botra és az orsóra,kezdő szettnek ajánlom,vagy személyesen ki kell próbálni pár modellt egy boltban,de ennyiért ajándék.
A kiegészítőket pedíg összhangba kell hozni a felszereléssel,hogy egymást segítsék - orsó-zsinór-dobóelőke-horog és az etetőanyg bejuttatásához szükséges kellék.(attól függően hol horgászunk,gombóc,etetőrakéta,vagy etetőkosár formályában)
Egyenlőre ennyi - informálódj több helyről és bővülni fog az ismereted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!