Miért olyan nehéz a pillangóúszás?
Figyelt kérdés
Sokan azok közül is nehéznek tartják, akik versenyszerűen úsztak, vagy úsznak. Miért az? Melyik a nehezebb része, a kartempó, vagy a lábtempó?2012. júl. 16. 23:13
1/3 anonim válasza:
Leginkább az, hogy a kartempóval ki kell emelned az egész felsőtested a vízből. A lábtempóval nincs gond, legalábbis szerintem nem fárasztó, csak rá kell érezni (sok gyakorlás kartempó nélkül).
2/3 anonim válasza:
a karban az a nehéz, hogy ha gyorson úszol, minden tempónál elfordul a váll, így mélyebben tudsz vizet fogni, ezért jobban húzol, ráadásul, a másik váll kiemelkedik szinte magától, úgyhogy könnyebben pihen. Mivel a pillénél mindkét kezeddel kell húzni, ha ugyanolyan mélyre mennél, nem bírnál kiemelkedni.
a lábat meg jól kell időzíteni, és akkor lendületből ki tudsz emelkedni (nem felfele, hanem előre, mert akkor haladsz is)
én úszó voltam, és amikor ment, akkor ment, amikor nem, akkor nem, ez ilyen. nekem pl a delfinlábam 25m-en ugyanannyi, mint simán a gyors, pedig gyorsúszó voltam, tehát nekem a láb a könnyebb de ez szerintem embertől függ
3/3 anonim válasza:
nekem például egyáltalán nem nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!