Melyik a legjobb bojlirecept?
Megelégeltem a bolti bojliknak az árát, szeretnék ETETÉSRE csinálni magamnak. Csalizni veszek valamit, az nem gáz. Több receptet láttam, van amibe kell tojás, van amit elkészíteni még drágább mintha megvenném mert ezerféle aromát használ az ombre, ti milyet szoktatok csinálni?
Itt van például ez a recept: [link]
ez megfelelő lenne? ha tennék hozzá aromát, mondjuk mézeset kis flaskából, akkor azt még a főzés előtt vagy a főzés után kéne rátenni?
Én sem szeretek vagyonokat költeni az etető bojlira. Azonban nem szabad abba a hibába esni, hogy rossz minőségű etetőbojlit csinálsz, mert annak a minősége ugyanolyan fontos, mint a csalizó bojlié! Roszz minőség esetén a halak nem fognak érdeklődést tanúsítani etetésed iránt!
Nemrég csináltam két bojlit. Azt ajánlom, hogy próbáld ki, amit az alábbiakban leírok!
Egy jó minőségű etetőanya bojlimixként szolgálhat, viszont nincs olyan drága, mint egy eredeti bojlimix. Én előszeretettel használom a haldorádó etetőanyagokat bojli készítésre, mivel nagyon jó beltartalma van!
Legutóbbi receptem: -5 tojás
-50ml magyar betyár CSL( hidegvízi) aroma
-50ml magyar betyár aroma
-30gramm só, és fűszerek ízlésnek megfelelően
-annyi bojlimix, amennyit a folyékony összetevők felvesznek!
Az elkészült masszát 10 percig pihentetem és 2.5 percig főzöd. Esetleg lehet 2 perc 40 másodperc is!
Másik bojlim alapja a fokhagymás hal etetőanyag volt. Ebbe az íznek megfelelő aroma és CSL került. Ebbe raktam vagy 5 gerezd fokhagymát( a tojáshoz préselem hozzá), valamint egy doboz olajos szardíniát, így kb.45-50ml halas növényi olaj is került bele. Azt is ugyanaddig főztem.
Csalizni mindkét ízből hagytam 30-30 szemet és nem főztem ki, hanem szárítottam! Így a bojli oldódó lett. Minél tovább szárad, annál tovább bírja a vízben. Én egy hétig szárítottam, a vízben kb.55-70 percet bírt. Horgászatkor fél órán belül három pontyot akasztottam ezekkel az oldódó csalikkal, úgyhogy biztosan jók!
"Másik bojlim alapja a fokhagymás hal etetőanyag volt. Ebbe az íznek megfelelő aroma és CSL került. Ebbe raktam vagy 5 gerezd fokhagymát( a tojáshoz préselem hozzá), valamint egy doboz olajos szardíniát, így kb.45-50ml halas növényi olaj is került bele. Azt is ugyanaddig főztem.
Csalizni mindkét ízből hagytam 30-30 szemet és nem főztem ki, hanem szárítottam! Így a bojli oldódó lett. Minél tovább szárad, annál tovább bírja a vízben. Én egy hétig szárítottam, a vízben kb.55-70 percet bírt. Horgászatkor fél órán belül három pontyot akasztottam ezekkel az oldódó csalikkal, úgyhogy biztosan jók!"
az a baj hogy nem nagyon tudok olyan boltot ahol személyesen tudnék ilyen dolgokat vásárolni. te tudsz esetleg, ahol van haldorado termék is?
a webáruházban csak magyar betyár csl van, fokhagymás nincs. fokhagymás etetőanyagot sem találtam. + mivel még nem főztem bojlit, nem tudom mennyit kellene ezekből beletenni, és mennyi tojást. a 2. amit leírtál az nagyon szimpatikus, csak nem tudom ennyiből megcsinálni
Amit a legelső receptnél leírtam, ugyanúgy kell megcsinálni!
A száraz és a folyékony összetevőket csak a gyúrás előtt kell összerakni!
Összetevők: -Fokhagymás hal etetőanyag
-30 gramm só
-50ml fűszeres hal vagy magyar betyár CSL aroma ( előbb elírtam)
-50ml fűszeres hal vagy magyar betyár aroma
-egy doboz szardínia( fontos, hogy ne paradicsomszószos, hanem növényi olajos legyen!)
-5-7 tojás
Elkészítés: 1. Egy tálba törj bele 5-7-tojást(ha ez az első bojlid, akkor először gyakorlásképp kisebb mennyiséget csinálj) Verd fel a tojásokat egy villával, mintha rántottát csinálnál.
2. Rakd bele a harminc gramm sót. Keverd el!
3. Rakd bele az 50ml CSL aromát. Keverd el!
4. Rakd bele az 50ml aromát. Keverd el!
5. Rakd vele az olajos szardíniát. Ezt jó lenne előtte egy turmixgépben elgépelni, hogy ne legyen darabos!! Az bojli folyékony részét csinálhatod turmixgépben, de később át kell rakni egy tálba.
6. Fokhagymakinyomóval rakj bele 4-6 gerezd fokhagymát. Jól keverd el!
Ha ezek megvannak, akkor elkezdheted adni hozzá az etetőanyagot. Egyszerre csak keveset adagolj hozzá. Mindig csak 1 marékkal, és keverd el jól! A végén olyan lesz mint egy normál tészta, már csak kézzel tudod gyúrni. Ha száraz a tészta, rakj még hozzá egy tojást vagy kevés aromát. Ha túl nedves, akkor pedig adj hozzá etetőanyagot. Akkor jó a tészta, ha elválik az edény falától és már a kezedre sem ragad. Ha meggyúrtad, rakd szatyorba és pihentesd 10 percet. Ezután forralj fel vizet egy lábasban. Ha felforrt, akkor egyszerre 15-20 golyót főzz ki. A főzési idő 2 perc 20 másodperc-2 perc 40 másodperc. Ha van otthon húsdarálót, azzal ki tudod nyomni a hurkákat, amiből már tudsz golyókat formálni! HA kész a bojli, akkor 20-24 órát szárítsd, majd ha egy héten belül nem használod el, akkor fagyaszd le. Egy zacskóba kb.30 szem bojlit tegyél. Önts rájuk egy kis aromát és rázd össze. Ezután rakd be a fagyasztóba- Horgászat előtti éjszaka vedd ki, olyan friss lesz, mintha most főzted volna!
-50ml fűszeres hal vagy magyar betyár CSL aroma ( előbb elírtam)
-50ml fűszeres hal vagy magyar betyár aroma
az elsőhöz max ezt találtam:
a második az por vagy miért írtad le mégegyszer? amennyiben porra gondoltál, abbol semmi hasonlót nem találtam.
A haldorado webáruházban van fokhagymás hal etetőanyag!
A CSL aroma és a sima aroma nem ugyanaz! Mindkettő folyékony. A CSL aroma nem más, mint hidegen sajtolt kukoricacsíra likőr, aminek magas alkoholtartalma van. Ez arra szolgál, hogy az aroma a fenéken horizontálisan terjedjen. Elsősorban hideg vizekre készítették, de bármikor jó eredményeket érhetsz el vele.
A sima aroma pedig nem tartalmaz alkoholt, ezáltal nem csak a fenéken terjed. Mindkettőt ajánlatos beletenni a bojliba.
HA közel laksz Budapesthez, akkor be tudsz menni, ugye? Mert például ott van Budaörsön a Walterland áruház, vagy a Maxon is. Itt biztosan meg lehet kapni!
A CSl aroma pontos neve: haldorado CSL tuning aroma.
A másodiknak: haldorado aroma tuning.
na akkor
ez a kettő mehet egybe?
hozzá veszek ilyet:
+ a főzésre azt írtad hogy 2:20-tól 2:40-ig. a legtöbb receptben azt írják, hogyha az első szem feljött akkor van kész. te ettől függetlenül mondod hogy kb 2:30-ig főzzem, mindegy hogy lennt vagy fennt vannak?
+ 1 kg fokhagymás haldorado etetőanyagot ha rendelek, az elég lesz az 5-7 tojásos mennyiséghez meg az 50-50ml-hez?
+ ha jol vettem ki a szavaidből te ezt csalizásra használod. etetésre mit ajánlanál a helyszinre, és etetőkosárba (ha esetleg használok hozzá)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!