Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Amurra melyik bojli jobb? Az...

Amurra melyik bojli jobb? Az ananászos, vagy a scopex?

Figyelt kérdés
2012. márc. 29. 20:17
1 2
 11/20 gomzoli ***** válasza:
0%
Mindkettő jó minőségű, ízük, illatuk szinte ugyanaz, nyugodtan lehet keverni, ha nem 3 éve lejárt maradékokról van szó.
2012. ápr. 1. 19:10
 12/20 A kérdező kommentje:
Nyilván nem lejárt szarokkal próbálom horogra csalni az amurt :)
2012. ápr. 1. 20:09
 13/20 gomzoli ***** válasza:

Jóvanna...

Az sem hülyeség, amit Milán írt a csali megkönnyítéséről, fellebegtetéséről. A ponty porszívózik, az amúr meg sokszor csak csipeget. Könnyebben behörpinti a lebegővé tett csalit. Ráadásul feltűnőbb az etetésen a kiemelkedő, élénk színű csali, ami felkelti a kíváncsiságát. Ez egy agyonhorgászott vízen visszafelé is elsülhet, de írtad, hogy természetes vízről van szó (feltételezhetően "szűziesebb" halakkal).

Ha kifejezetten amúrt akarsz, akkor szerintem ráérsz úgy egy hónap múlva nekiveselkedni, most még elég hideg nekik a víz, túl sok jóra ne számíts. Ha valami csoda folytán mégis ennének már, akkor se túl nagy élvezet még a fárasztásuk, tavalyelőtt április vége felé fogtam 5-öt, 8- és 14 kilo között, az élményszint kb. egy felmosórongy kitekerésével volt egyenlő. Eléggé zsibbadtak voltak még. Majd nyáron, vagy májusban, a pontytilalom alatt, már ahol szabad, majd rájuknézek én is!

2012. ápr. 1. 22:14
 14/20 Farkas Milán ***** válasza:

Nekem a legélvezetesebb amurfárasztásom tavaly augusztusban történt. A hal csak 3.5 kg volt, de majd kitépte a kezemből a botot!!

A különböző márkájú bojlikat nyugodtan keverheted! A berkley gulp carp bojlikat csak ajánlani tudom! Kezdetben nem akartam kipróbálni őket, ugyanis egy teljesen új bojli volt, amiről szinte semmilyen tapasztalatuk nem volt a magyar horgászoknak. Az egyik horgászboltban viszont kaptam pár szem ananászos illetve Squid&liver, azaz májas bojlit, hogy próbáljam ki. Az eredmény elképesztő volt! Ezelőtt nagyon sok bojlit próbáltam már ki : Dynamite baits, zadravec baits, carp zoom, pelzer baits...és még sorolhatnám, viszont egyikkel sem értem el sikert. Ahogy a berkley bojlikat kipróbáltam, egyből beleszerettem. Az első horgásznapon etetés nélkül 3 órán belül volt 3 jó halam: 10 kg, 9 kg, és egy kb. 7 kg os pontyom. Ez azonnal nagyon meggyőzött!! Elképesztő jó!!

2012. ápr. 2. 12:22
 15/20 A kérdező kommentje:
Ismerem az amurt, igen, tudom milyen, kegyetlen erő van benne nyáron. Én tavasszal még sosem fogtam, mindig csak napoznak, olyankor békén hagyom őket. Ennyi volt csak a lényeg, hogy milyen bojlit válasszak, illetve hogy lehet őket keverni. Majd júniustól elkezdem faggatni a torpedókat, most egyenlőre csak kellően és időben fel szeretnék készülni. Köszönöm a válaszokat!
2012. ápr. 2. 15:17
 16/20 Farkas Milán ***** válasza:

Nagyon szívesen. Ha még van valamilyen kérdésed, akkor itt is nyugodtan felteheted, de nyugodtan írhatsz privát üzenetet is!

Görbüljön!

2012. ápr. 2. 15:40
 17/20 A kérdező kommentje:
Köszi, még annyi, hogy a part menti bedőlt fák, akadók, nádasok mentén mozgó amurokat érdemes a mélyebb vizekben is (mederben) keresni?
2012. ápr. 2. 20:47
 18/20 gomzoli ***** válasza:

Nem hiszem. Bár ott lehetnék, hogy lássam... Ha amúgy is a part közelébe járnak táplálkozni, akkor mindenképp ott keresztezném az útjukat! Ha benn a mély vizek közvetlen közelében is van a számukra fontos táplálékforrás (nádszigetek, hínármezők a közelben), akkor ott is értelme lehet, de csakis az őket érdeklő helyek közvetlen közelében.

Van úgy is, hogy egy-egy nagyobb tónak megvannak a rendes "közlekedő-útvonalai", pl. egy hajdani patakmeder, ha duzzasztott a tó, vagy egy markáns törésvonal a mély-és a sekély határán, stb, ahol ugyan nincs számukra táplálék, de mégis jó hely az etetésre, mert gyakran áthaladnak itt.

Ha ilyen hely(ek)ről van tudomásod, azt se hagyd ki!

2012. ápr. 2. 20:59
 19/20 A kérdező kommentje:
A tó "túloldalán" végig hatalmas bedőlt rönkök, víz fölé hajló bokrok, sűrű nádas, gyékényes van, csak az "innenső" oldalról lehet meghorgászni, ugyanis a "túlparton" lehetetlen lemenni, domboldal, erdő.. Ott mozgolódnak inkább, fogtam is onnan többet, de viszont van egy kis sziget majdnem a tó közepén, melynek szélei szinte függőlegesen mennek lefelé, 1 méterre a partjától már 4 méter mély a víz. Annál nem igen van mélyebb pontja a tónak, tehát a sziget mellett ultra jó helyek vannak, onnan fogtam tavaly pontyot, meg volt egyik éjjel egy szakításom. Az olyan hal volt, mintha betonba vágtam volna. Lehetett nagy ponty is mondjuk, de szerintem lehet ott amur, azon kívül, hogy nappal az akadók közt mozgolódnak, tépkedik a nádat.
2012. ápr. 2. 22:05
 20/20 gomzoli ***** válasza:
Jó hely lehet! Ez melyik tó?
2012. ápr. 3. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!