Pelletes horgász végszerelékeket lécci?
Nem mindegy, hogy folyóvízre, vagy tóra?
Ha tóra, akkor egy gubancgátlós megoldát javaslok, a damil 0.22-nél ne legyen vastagabb. Felhúzól egy gubancgátló csövet a damilra, erre testzés szerint akaszthatsz etetőkosarat vagy ólmot. Utána egy gumigyöngyüt ütközésnek, alá pedig forgókapcsot kötsz, amire mehet a horogelőke. (ne legyen hosszabb 20 cm-nél, és kb. 0.20-as a jó. Eztuán meg mehet a horog. :)
Nehéz dolog, meg kell találni az arany középutat. Ha túl távolra rakod, ami általános hiba, akkor kb. a hal folyamatosan huzogatja, de a horgot nem fogja bekapni, ezért akárhányszor vágsz be, nem lesz meg. Folyamatosan próbálgatni kell, mindenhol/mindenkinek más jön be. Ha folyamatos kapásod van, mégsincs meg a hal, akkor biztos hogy távol van a csali, ilyenkor változtass.
Konkrétat azért nem tudok mondani, mert nekem is minden peca alkalmával más.
Idézet az előző válaszadó válaszából: "Ha túl távolra rakod, ami általános hiba, akkor kb. a hal folyamatosan huzogatja, de a horgot nem fogja bekapni, ezért akárhányszor vágsz be, nem lesz meg"
A pelletes, tehát a hajszálelőkés módszerben nincs ilyen, hogy a hal csak húzogatja a csalit, de a horgot nem fogja bekapni!! A válaszadó tisztában van vele, hogy a halak hogyan táplálkoznak? Úgy, hogy a fenéken lévő táplálékdarabkákat szívják fel, gyakran 5-10 centi, néha ennél is nagyobb magasságból!! Többször felszívják és kiköpik, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a táplálék biztonságos-e? ( ritkán ilyenkor lehet apró pöccintéseket érezni!) Ha ezután nem akad meg a horog, az csak a rossz szerelék összeállításnak köszönhető! És ha egy csalit felszippant, akkor azzal együtt a horog is be fog repülni a szájába!
FArkas Milán te nekem már elég sok választ adtál más kérdéseknél is Így tovább köszi:D
Egy olyanra lenne szükségem ami komplett szerelék ami a zsinórra kerül:D sorba hogy pl etetőkosár forgókapocs érted? te milyennel szoktál?
Azért néha nem árt figyelmesebbnek lenni... Nem érzem úgy, hogy annyira nagyon hibásan írtam volna le, én megosztottam a kérdezővel/olvasókkal a saját tapasztalataimat. Én azt tapasztaltam, ha a pellett távol van a horogtól, akkor folyamatos húzás lesz, de a horogig nem fog eljutni, ezért szoktam módosítgatni az előke hosszát időnként, nekem ez mindig más, ha csak nem gyári előkötöttet használok. Külön hangsúlyoznom kell ismtételten, hogy amennyi horgász, annyi szokás, és annyi praktika, tapasztalat.
15 éve vagyok aktív sporthorgász, talán vannak alapvető ismereteim.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!