Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Amurra melyik bojli jobb? Az...

Amurra melyik bojli jobb? Az ananászos, vagy a scopex?

Figyelt kérdés
2012. márc. 29. 20:17
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Amúrra inkább valami büdöset keress. Kukoricából is arra jön leginkább amit már vagy egy hete áztatnak és qva büdös.
2012. márc. 29. 20:38
 2/20 A kérdező kommentje:
Azt tudom, csak arra bejön a kárász is, azok meg mindig leboxolják a kukoricát a horogról. Azt olvastam, hogy a nagy amurok nagyon mennek a gyümölcsös bojlira. Ananász és scopex, de nem tudom eldönteni melyiket használjam.
2012. márc. 29. 20:54
 3/20 gomzoli ***** válasza:
Mindkettő jó. A lényeg, hogy nagyon édes illatú legyen.
2012. márc. 29. 21:59
 4/20 Farkas Milán ***** válasza:
Nem tudom, hogy milyen jellegű vízen horgászol, de én büdös kukoricával még sosem fogtam kárászt. Én úgy tapasztaltam, hogy a legjobb csali amurra az erjesztett kukorica pufival kikönnyítve. Továbbá használok még ananászos pop-up bojlikat is. Újonnan azonban bejött a GLM ízesítésű amuros bojlik és etetőanyagok széles választéka. Ez az ízesítés tudomásom szerint különböző algákat, valamint nádat, sást és egyéb vízi növényeket tartalmaz magában. A carpzoom cég termékpalettáján nagyon sok ilyen termék van. Ezt meg tudod nézni a fisch.hu honlapon!
2012. márc. 30. 10:36
 5/20 Farkas Milán ***** válasza:
Amurra nagyon jó még a tigrismogyoró! Van egy fasza módszer az elkészítésére. Ha megfőzöd és cukros vízben áztatod, akkor az szirupos, ragadós és émelyítően édes lesz!
2012. márc. 30. 10:38
 6/20 gomzoli ***** válasza:

Én a kukoricát szoktam búzával és kendermaggal keverve nagyon töményen cukros-mézes vízben megfőzni, éppen annyival, amennyit egy óra fődögélés során teljesen fel is szív. Ebből válogatok szép ép szemeket, és fűzöm cérnára hármasával, négyesével.

Ha amúros bojlit csinálok, szeretem az egyszerű, és olcsó dolgokat: nyúltáp... finomra ledarálom, és epres, vaníliás pudingporral (bőven) ízesítem, cukorral, mézzel és annyi tojással bekeverem, hogy a kívánatos, jól formálható massza állagot elérje, ezután golyókat formálok, és 5 percre forró vízben főzöm őket. 1-2 nap szárítás után bevetésre készek...

2012. márc. 31. 21:16
 7/20 A kérdező kommentje:
Vad vízen horgászom, ami tele van kárásszal, dévérrel, vörösszárnyúval és ezek a halak bizony nagyon nagy számban jelen vannak az áztatott kukoricás-búzás etetésen. A lényeg, hogy ott vannak az amurok is, és szeretném kikerülni az apró halakat, melyek rá vannak állva a kukorica-búzára.
2012. márc. 31. 21:41
 8/20 gomzoli ***** válasza:

Akkor egyértelműen a bojli lesz a jó választás! 20 mm méretű pont jó lesz.

De különben irigyellek a problémádért! :-)

2012. ápr. 1. 10:47
 9/20 Farkas Milán ***** válasza:
A bojli ebben az esetben tényleg jó választás lehet, viszont ajánlom figyelmedbe a tigrismogyorót is. Lehet kapni extra nagy méretűt is, ami kb. akkora vagy egy kicsit nagyobb, mint a 20 mm-es bojli. Szerintem mindenképpen könnyítsd ki, vagy lebegtesd meg a csalit. Nem fogtam még sok amurt, viszont azokat mindig lebegtetett vagy kikönnyített csalival fogtam!!
2012. ápr. 1. 12:44
 10/20 A kérdező kommentje:
És a különféle gyártmányú bojlikat lehet keverni (ha ízük egyforma)? Pl Dynamite Baits Ananászos, meg mondjuk Berkley Gulp Carp Ananászos?
2012. ápr. 1. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!