Bojli készítésnél, ennek így nincs egészen értelme. Segítség légyszi (? )
Itt egy recept pl.
10% kazein
5% laktalbumin (80%-os)
10% zsíros szójaliszt (kicsit megpirítva)
20% vörsössügérliszt
20% garnélaliszt
10% sörélesztő
5% vitamelo
10% Citrus Birdy
10% kukoricacsíra-örlemény (szinte liszt finomságú)
20ml Kukoricacsíra-olaj
5ml Citrom esszenciális olaj
7-12 tojás mérettől függően
A baj az, hogy az elején %-ban számol, ez stimmel, de a végére miért van konkrétan gramm meghatározva. Ezek esetében mindegy h. mennyi maga a bojli anyaga, akkor is ennyit tegyek bele?
Nekem ez így felületesnek hat. Tipp?
Nem felületes.
De a folyékony adalékoknál valóban nem derül ki, hogy mennyi tésztához ajánlja.
Az esszenciális olajoknál végzetes lehet a félreadagolás.
A hiányosság megoldása a tojások számában lehet.
Vegyünk pl 10 közepes tojást. Az biztos, hogy egy adott mennyiségű port fog felvenni, hogy megfelelő állagú tészta készülhessen belőle.
Ebben az esetben a recept feltételezi, hogy tudod a pontos szárazanyag mennyiséget vagy többet csinálsz és annyit használsz belőle, amennyit kell, a többit pedig félreteszed későbbre.
Az alapmérték a 10 kiló kész bojli lehet.
Kis mennyiségeket nem lehet alapul venni, mert a 1-5%-os alkotókat kis sem tudnád mérni. Viszont, ha 1% helyett valamiből kettőt teszel, az már a duplája és el lett rontva az egész.
Nem bojlizok, de nekem így logikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!