Zsool kérdése:
Hamarosan Németországba költözök, és érdekelne ott milyen feltételekkel lehet horgászni?
Figyelt kérdés
Magyar MOHOSZ engedélyem és állami jegyem van, de az odakint érvényes? Itthon napijegyezi szoktam.2011. aug. 24. 09:11
1/4 A kérdező kommentje:
Úgy érzem fogós kérdést tettem fel. Senki nincs aki választ tudna adni, vagy hogy hol nézzek körül?
2011. aug. 25. 15:11
2/4 gomzoli válasza:
Üdv Frankfurtból! Kezdeném azzal, hogy kösd fel a gatyát... A németek semmiféle külföldi horgászvizsgát nem ismernek el. Újra kell vizsgáznod, ráadásul egy tanfolyamon is részt kell venned, hogy egyáltalán vizsgázhass! Hiába EU így, EU úgy, ebből nem engednek. A bürokrácia diadala... Keresd majd meg a neten, hogy hol van a hozzád legközelebb eső Fischereibehörde, ez általában az Ordnungsamt-hoz tartozik. Itt adnak arról felvilágosítást, hol, mikor és kik indítják a legközelebbi horgászkurzust. Nekem 5 napos volt (3 hétvége), rá egy hónappal a vizsga, ez 125 Euroba fájt, vizsga után átvehettem a Fischereibehördében a Jahresfischereischeint (állami engedély) ami 1-5-10 évre is kiváltható, nem muszály évente. 10 évre 48 Euro. Ennek birtokában beléphetsz egy egyesületbe (Angelverein), vagy vehetsz napijegyet.
3/4 gomzoli válasza:
Amiket írtam, az Hessen-re vonatkozik, 5 évvel ezelőttről. Lehet, hogy azóta változott valami, de nem hiszem. Más Bundesland-ban eltérő lehet a törvény és az eljárás!
Sok sikert, és ne add fel! Feketén meg ne próbálkozz, szigorúság és drágaság van... :-)
4/4 gomzoli válasza:
Bocs, még valami eszembe jutott, aminek örülni fogsz. Itt is vannak mindenfelé kommersz "kiló-tavak", itteni nevén "Forellenpuff"-pisztrángbordély. Ilyen tavaknál szinte sehol sem kérnek papirokat. Forellenteich, forellenanlage, Angelteich, ilyen címszavakkal találhatsz a neten ilyen tavakat a közeledben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!