Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Mire a legalkalmasabb a...

Mire a legalkalmasabb a 120-180g dobósúlyú bot?

Figyelt kérdés
Még elég kezdő vagyok :) A válaszokat előre is köszönöm!
2011. aug. 10. 22:20
1 2
 11/14 anonim válasza:
Azt hiszem, sokadik nekifutásra ugyan, de megtörtük Kolombusz tojását! Ez igazábol nagyhalas bot, nem törpére való. Utánanéztem a csatornának, a gond az volt, hogy én dunai pecás vok, és téged is annak hittelek. Szóval ezzel a szereléssel ponty, amur harcsa fogható fenekezve, de ez igazából egy KIVÁLÓ ÚSZÓS CSUKÁZÓ BOT! Persze ha éjjel csukázol, harcsát is foghatsz az alábbi módszerrel: vegyél 30-35-ös damilt, egy kb. 40-60 grammos úszót, hozzá kb. 10-20grammos furt oválolmot, drótelőkét és nagy-közepes hármashorgot. Ha éjjel pecázol, vegyél, és celluxal ragassz az úszóra világítópatront is. Szóval összeállítod az úszós készséget, csalinak pedig egy akkora élő keszeget v. kárászt raksz fel, ami épp hogy nem tudja levinni az úszót (a 3-as horog eggyik ágát a hátúszó tövénél szurd át, így a hal sokáig élve marad) (úszót akár nem is kell venned, bármi hungarocellgumó megteszi) A szereléket vesd be a csatornaparti hinaras elé, kb. a csalihal a vízmélység felénél legyen. Epekedve várd a kapást, akár még imádkozhatsz is! Sajna a képekből nem derül ki na folyás sebessége, de lehet, hogy ha az van olyan gyors, hogy elvigye a szerkót, akkor a leólmozott úszós szerelék jobb lenne. Ezt most nem részletezem, de kb. 20 perc mulva küldöm a fenekező módszert!
2011. aug. 11. 23:18
 12/14 anonim válasza:

Én ezt az úszós csukázást-harcsázást tartom a legélvezetesebbnek, gyerekkoromban én is szép csukákat fogtam így csatornákon, azt elfelejtettem írni, hogyha a csuka elviszi az úszót, akkor ne azonnal vágj be, hanem "nyeless" kb. 10 másodpercig! Sóval a fenekezés pontyra, amurra: damilnak 25-öst ajánlok, ha van pótdob az orsóhoz, akkor arra meg 35-öst csukára, harira. Ha nincs pótdob, használj mindre 30-ast. Nagyhurkos végszerelék, (csak egy horgot ajánlok felkötni) és kukorica, pellet, esetleg (bojli etetés esetén) bojli csali. Ólomnak akkorát használj, amekkorát még épp hogy nem visz el a sodrás, kb. 40-50-grammos tányérólmot. Bojlizásnál, mivel a nehéz ólom akasztja meg a halat, használj csak 100gramm körülit. Ennél a bojlis módszernél az orsó fékjét bedobás után egésszen lazítsd meg, épp hogy a sodrás le ne húzza a damilt, jól támasztsd ki a botot, és akár le is feküdhetsz aludni, a ponty megakasztja magát, az orsó fékje elkezd kerregni, ahogy húzza a damilt, erre felébredsz, húzz eggyet a féken, bevágni sem kell. Más csaliknál és amurozásnál használj kapásjelzőt (ne elektromossat). Ezekre a békés halakra a rendszeres szoktató etetés nagyon javalott, csodákat tesz, akkor is, ha sima keménykukoricával etetsz. Arra figyelj, hogy ne lássanak, mikor etetsz, mert ráülnek a hejedre! Harcsázás fenekezve ugyan ez, de nagyobb, egyágú horoggal, büdös máj, lótetű, nadály v. kishal csalival.

Engedélyed van egyébként? Én nagyon szivessen meghorgásznám azt a csatornát, bár a neten azt láttam, hogy tavaj halpusztulás volt ott. Szoktak arra fogni? Miket? kérlek írj privát e-mailt!

2011. aug. 11. 23:42
 13/14 anonim válasza:
2011. aug. 12. 00:13
 14/14 Johnny1 válasza:
horgászásra-.-
2011. aug. 27. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!