Mire a legalkalmasabb a 120-180g dobósúlyú bot?
Én ezt az úszós csukázást-harcsázást tartom a legélvezetesebbnek, gyerekkoromban én is szép csukákat fogtam így csatornákon, azt elfelejtettem írni, hogyha a csuka elviszi az úszót, akkor ne azonnal vágj be, hanem "nyeless" kb. 10 másodpercig! Sóval a fenekezés pontyra, amurra: damilnak 25-öst ajánlok, ha van pótdob az orsóhoz, akkor arra meg 35-öst csukára, harira. Ha nincs pótdob, használj mindre 30-ast. Nagyhurkos végszerelék, (csak egy horgot ajánlok felkötni) és kukorica, pellet, esetleg (bojli etetés esetén) bojli csali. Ólomnak akkorát használj, amekkorát még épp hogy nem visz el a sodrás, kb. 40-50-grammos tányérólmot. Bojlizásnál, mivel a nehéz ólom akasztja meg a halat, használj csak 100gramm körülit. Ennél a bojlis módszernél az orsó fékjét bedobás után egésszen lazítsd meg, épp hogy a sodrás le ne húzza a damilt, jól támasztsd ki a botot, és akár le is feküdhetsz aludni, a ponty megakasztja magát, az orsó fékje elkezd kerregni, ahogy húzza a damilt, erre felébredsz, húzz eggyet a féken, bevágni sem kell. Más csaliknál és amurozásnál használj kapásjelzőt (ne elektromossat). Ezekre a békés halakra a rendszeres szoktató etetés nagyon javalott, csodákat tesz, akkor is, ha sima keménykukoricával etetsz. Arra figyelj, hogy ne lássanak, mikor etetsz, mert ráülnek a hejedre! Harcsázás fenekezve ugyan ez, de nagyobb, egyágú horoggal, büdös máj, lótetű, nadály v. kishal csalival.
Engedélyed van egyébként? Én nagyon szivessen meghorgásznám azt a csatornát, bár a neten azt láttam, hogy tavaj halpusztulás volt ott. Szoktak arra fogni? Miket? kérlek írj privát e-mailt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!