Mire a legalkalmasabb a 120-180g dobósúlyú bot?
Figyelt kérdés
Még elég kezdő vagyok :) A válaszokat előre is köszönöm!2011. aug. 10. 22:20
1/14 anonim válasza:
leginkább semmire. vagyis ha harcsára mész akkor jó,de ha pontyra amúrra, vagy apróhalra akkor nem. durva, és érzéketlen az olyan bot erre a célra. kb olyan mintha hőkereső rakétával vadásznál verebekre.
2/14 A kérdező kommentje:
Rendben. A köszönöm választ.
2011. aug. 11. 09:20
3/14 anonim válasza:
Konkrétan milyen márkájú/tipusú a bot? ezzel sokat segítenél a válaszban. Ha nem tudod, akkor azt írd meg, h. telós v. összedugható, hány részes, és milyen a spicce? (érzékeny tömör üveg v. kemény karboncső?)
4/14 DannyZuko válasza:
120-180 grammal harcsázni? 500-800g körüli a harcsázó bot. a 150-300asok szoktak leginkább a pontyozó és amúrozó botok lenni. 40-80asok a keszegezők - pergetők... nagy általánosságban. persze típus és hossz függő, de kb ilyesmi...
5/14 anonim válasza:
12:28: Ezek szerint te nem jártál a Haldoradon? Ott kioktattak hogy nádi pontyozáshos max 30-60 grammos kell, Az én 70-150-esemmel leugattak hogy ha ilyen durva a botom akkor még kapásom sem lessz. Mondjuk az nem tudom, honnan tudja a hal hogy milyen a bot? XDXD
6/14 A kérdező kommentje:
Inkább leírok mindent ami rá van írva a botra (nem sok): Daiwa 576M-360
OIANGWEI 99% 120-180
Az órsóra (ha esetleg ez is kell): MG500RD
Graphite Reel
3 Ball Bearing
Gear Ratio 5:1
Hát....ennyi más nincs ráírva elvileg azthiszem úszó volt rajta de az beszakatt a nádba :S Akkor volt használva először pár éve azóta nem vot felszerelve és most megint megjött a kedvem a horgászathoz, egy kis folyóban szeretnék.
2011. aug. 11. 21:49
7/14 A kérdező kommentje:
Ja és Teleszkópos 7részes a spicc meg fogalmam sincs milyen de szerintem karbon :/ de ez nem biztos.
2011. aug. 11. 21:55
8/14 anonim válasza:
A Daiwa az a márkája, elég jó, drága márka. Ritka az ilyen, 120-180g-os, 360-as telós, de ami biztos, hogy nem úszózó bot. A dobósúlyból az derül ki, hogy fenekező, 90-120grammal terhelhető fej feletti, nagy dobáskor. Márpedig a hossza miatt elég nagyot lehet vele dobni. Akár gyengébb szörfbotnak is beválna, úszózni csak a balatoni nádasban, ahol régen az un. "dióverőket" használták. Kis folyóban is tudsz vele fenekezni, főleg ha gyors folyású, akkor az ólom is lehet 90-120g-os. Végszereléknek én a klasszikus "nagyhurkos" szereléket ajánlom, vegyél kb. 30-as damilt, mert a damil hamar elöregszik, tönkremegy. Csalinak csontit ajánlok, bár megírhatnád azt is, melyik folyó melyik szakaszán, és milyen halra akarsz pecázni. A spicc erőssége azért is nagyon fontos lenne, mert folyón (legalábbis mifelénk) nem használnak kapásjelzőt, hanem a spiccet figyelik. (nem kizárólag feedernél) Szóval ha erős a spicc, akkor nem látszik rajta a kapás. Ez esetben használj kapásjelzőt, vagy a damilt fogd az ujjaid közé, és azon figyeld, huzza-e már a mobydick!
9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Igazából nem is folyó hanem inkább egy csatorna Vajas ha esetleg Kalocsa környékén laksz ismered. A folyása, hát nem is tudom nem olyan gyors.
2011. aug. 11. 22:42
10/14 A kérdező kommentje:
Fenekezni akarok vele, van rá esély, hogy törpeharcsát vagy ilyesmit fogjak vele?
2011. aug. 11. 22:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!