Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Ez mitől lehet? Tapasztalta...

Ez mitől lehet? Tapasztalta ezt már más is?

Figyelt kérdés
Régóta, heti rendszerességgel úszom. Úszás után, lazítás képen, szoktam bukfencezni és kézen állni a vízben. Ha nem tudok természetes vízben úszni, mert lehűlt a tó, akkor a közelben lévő uszodában a benti kb.29 fokos clóros vízben vagyok kénytelen úszni, vagy ha kicsit jobb az idő a kinti 25 fokos "tisztább" vízben úszom. A probéma az, hogy a benti meleg clóros vizben, mindíg bele megy az orromba a víz, még a szememet is csípi a kézenállásnál, ha kint csinálom, mint ahogy ma is tettem,( bár hidegebb volt, de azért tudtam egy 25 percet kint úszni) sosem megy bele és nem fáj. És ez nem újkeletü dolog, tehát nem véletlen, hogy most rosszul fújtam a levegőt stb. mert mindig így volt, ezért télen kénytelen vagyok kihagyni a kézenállást.
2011. jún. 28. 00:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
szia! hát én is marha jót szoktam úszás után szórakozni, egy csomó kézenállás, de nem volt vele gond, pedig usziba jártam én is egy jó darabig. ha csak simán lemész a víz alá, akkor is csípi, vagy csak ha kézenállsz?
2011. jún. 28. 16:47
 2/14 A kérdező kommentje:
Szia, köszönöm, hogy válaszoltál,igen, csak kézenállásnál, mert gyorsúszásnál sem, vagy ha a víz alatt úszom, akkor sem, ellenben talán még a bukfencnél előfordul. És az az érdekes, hogy a szabadég alatt ez nem fordul elő, csak a zárt helyen, ahol clórpárás a levegő, ahol nem szellőztetnek. Mondjuk, itt ahová járok, itt szerintem túl clórozzák a vizet. Arra gondolok, hogy túlérzékeny az orrom a clórra. A természetes vízben, pédául, amikor tavasszal Hévízre megyünk, vagy a Balcsiban a két méteresben ( ahol jó tiszta és nincs felkeverve), ott is Istenieket tudok a víz alá bukni, lemerülni és semmi gond nincs. Nem tudom. Neked sosem megy bele az orrodba a víz?
2011. jún. 28. 17:09
 3/14 A kérdező kommentje:
De, ha csak simán a víz alá megyek, úgy nincs gond, nem csipi az orrom.
2011. jún. 28. 17:10
 4/14 anonim ***** válasza:

előző voltam. ha arccal előre vagyok víz alatt, akkor nem megy bele a víz. am néha bukfenceknél szoktam majd' megpusztulni, de csak mert nem tom mikor kell kifújnom a levegőt! de azt is meg lehet szokni.

milyen mély vízben szoktál kézenállni? talán azzal is üsszefügg, sekélyebb vízben nagyobb erőbefektetés kell hozzá h megállj. és ha nem állsz kézen csak pl. két méter mély vízben fejjel lefelé vagy kicsit, az milyen?

2011. jún. 28. 18:27
 5/14 anonim ***** válasza:
előző voltam még mindig. am korod, nemed? sztem azzal is összefügghet, bár nemmel talán kevésbé. 15 év alatt ill. idősebb korban lehet sztem nehézség ebben.
2011. jún. 28. 18:32
 6/14 A kérdező kommentje:
Itt, ahol úszom 150-es a víz, kívül is és bent is. És klasszul megy ebben a sekély vízben is, pedig 174 cm-vagyok, és a levegő vétellel, kifújással nincs gond. Lány vagyok, de szerintem ezzel nem függhet össze. Ja és elmúltam már 2X15 is :)
2011. jún. 28. 20:01
 7/14 A kérdező kommentje:
Ja és két méteres vízben, amikor fejjel lefelé vagyok? hm, gondolkodom, már régen tudtam ilyet csinálni, de emlékszem, mert Dunaújvárosban a kinti 50-es egyik vége 220 cm és ott mintha fejjel lefelé bele szokott volna, menni a víz, és azért az is clóros. Hévizen nem ment bele, az meg vagy 34 méteres :)
2011. jún. 28. 20:04
 8/14 A kérdező kommentje:
Ja és idősebb korban, miért lehet nehézség? Mondjuk 3 éve műtöttek orrsövényferdüléssel, lehet, hogy ez is közrejátszik? Azért köszi, hogy próbálsz magyarázatot találni.
2011. jún. 28. 20:07
 9/14 anonim ***** válasza:

akkor a kor nem akadály. 150-es víz, hát ebben sztem nem kéne h gond legyen, mert ott még erőkifejtés sem kell különösen kézenálláshoz. szóval rejtély, bár így is az erőkifejtésre gyanakszom, h az még rátesz. esetleg orrcsipeszt kézenálláshoz? :D de komolyan...

am hadd kérdezzek vissza, nem gyerekes szted ez a kéznállás játék? mert én is 2x15 elmúltam de én is nagyon szeretem. nem néznek miatta nagyon bolondnak, ha látják? :D

2011. jún. 28. 20:10
 10/14 anonim ***** válasza:

fogalmam sincs, lehet h az a műtét közrejátszik.

könnyű fejjel lefelé lenni 200 méteresben: simán lebuksz fejjel előre és úgy megállsz :D

34 méteresben is megpróbáltad a kézenállást? :O az nem húzós?

már bocs h nem a kérdésre válaszolok most

2011. jún. 28. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!