Csukahorgászattal kapcsolatban? Többi lent
Figyelt kérdés
azt szeretném kérdezni, hogy amikor úszóval horgászunk csukára, azt mondják kapáskor egy cigit el lehet szívni, míg bevágunk a halnak..a kérdésem, hogy lehet megakadályozni bokor, akadó előtt, hogy ne vigye be a hal?...mert már volt, hogy majdnem bevitte az egész szereléket és korán bevágtam a halnak és csak a félig megrágott keszeg volt a horgon...2010. okt. 17. 17:00
1/6 anonim válasza:
Ha akadós helyen horgászom, akkor kisebb méretű halszeletet teszek a hármashorogra, hogy hamarabb lehessen bevágni, mint egy cigi elszívása. Még ilyenkor is többször előfordul, hogy a szükségszerűen rövidebb nyeletés miatt üres lesz a bevágás. Tudom, hogy akadós helyen nagyobb az esély, de én ezért szoktam inkább nyílt vízen csukázni és lehetőleg partközelben.
2/6 A kérdező kommentje:
halszeletet csak süllőre szoktam
2010. okt. 17. 17:43
3/6 anonim válasza:
Pedig a hiedelemmel ellentétben úszón is, sokszor jobban beválik, mint az élő. Csak sűrűbben kell mozgatni, újradobni, hogy nagyobb területet tudjál meghorgászni.
4/6 A kérdező kommentje:
akkor már pergetek inkább:D
2010. okt. 17. 18:31
5/6 anonim válasza:
Igen, de azt nem mindenhol engedik. (Kisebb területű vizek...)
6/6 Főzős Laci válasza:
Egy sorstársad vagyok!Már több csukát vesztettem el az elkapkodott bevágás miatt!Ha megtörtént a kapás,viszi az úszót:talán az egy ciginyi(5perc)idő kicsit soknak tűnik,de úgy 2-3 vagy 4 percet várni kell!Ilyenkor beforgatja a csuka a zsákmányt,és biztosan akad.Ha egyből bevágsz,van azért 50% esélyed:hiszen,ha jól akadt-akkor a Tiéd,de lehet,hogy csak a szája csontos részében van,és kirázza belőle.Aki igazi sporthorgász,az így tesz;én viszont meg szoktam enni a méreteseket,úgyhogy én a 2-3 percre szavazok!40/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!