Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » A halőr megbüntethet ha nincs...

A halőr megbüntethet ha nincs nálam mérleg/mérőszalag?

Figyelt kérdés
2022. aug. 20. 21:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező érdeklődj a helyi egyesületnél, most olvastam utána, nincs ilyen általános szabályzás.

Bács-Kiskunban valóban van ilyen agymenés. Normáliséknál (pl. főváros dunai szakasza) csak a nagyhalas horgászoknál közelező a matrac.

Ha a helyieknél érdeklődsz, akkor nem ér csalódàs.

2022. aug. 21. 11:20
 12/20 anonim ***** válasza:
56%
Kíváncsi lettem,a kommentelők közül mennyien váltottak állami jegyet,és mennyi lehet a rabsic...A fogási naplót érdemes átolvasni időnként,nem csak magunkkal vinni.Minden benne van ami országosan kötelező:matrac,digitális mérleg,mérőszalag,golyóstoll-bármelyik hiányzik,a halőr,vagy rendőr minimum figyelmeztet és utasít hogy fejezd be a horgászatot.Az állami jegy mellé járt egy füzetecske az országos horgászrenddel,amit alá is kellett írni-volt hogy elfelejtettem aláírni,és a halőr szólt hogy pótoljam,mert büntethetnek érte.És most lehet hisztizni meg lázadni..
2022. aug. 21. 11:37
 13/20 anonim ***** válasza:
43%

9

Igen töki lehetett ott 20 évvel ezelőtt fogni néhányat, de mivel minden évben kiszárad így nem nagyon van abban már semmi. De azért égesd még magad.

2022. aug. 21. 12:16
 14/20 A kérdező kommentje:
Miert kell digitalis merleg? Az analogot el se fogadjak mar? Gondolom kotelezo melle akkor a merozsak is?
2022. aug. 21. 12:21
 15/20 anonim ***** válasza:
50%

12 tessék, országos horgászrend

[link]

Most pedig mutasd légyszíves mutasd meg, hol van kötelező matracról szó benne. De mérőeszközt sen találok, bàr biztos nem tudok keresni.

2022. aug. 21. 12:22
 16/20 anonim ***** válasza:
56%

"Az eltérő szabályokra jó példa, hogy míg a fővárosi Duna szakaszán például 2019-től várják el a halmatrac használatát – de csak a nagy testű halakra horgászóktól –, addig Hajdú-Bihar megyében csak a Látkép-víztározón kötelező. "

[link]

2022. aug. 21. 12:25
 17/20 anonim ***** válasza:
37%
Kíváncsiságból megnéztem az Országos horgászrendet,tényleg egy szó sem esik a kötelező felszerelésről,de a papír engedélyben-fogási napló,állami jegy stb,valamelyik-benne van.Tőlem már kérték,sokszor,halőrök is,rendőrök is,volt hogy hazafele megállítottak,átkutatták az autót.Ha valaki bal lábbal kelt fel,vagy szájkaratézni támad kedve-javaslom menjen le a vízpartra és a hivatalos személlyel játsza a mindentudó kemény csávót...
2022. aug. 21. 13:00
 18/20 anonim ***** válasza:
56%

18 dehogynem, és nem kellett guglizni ugyanis nem messze laktam. Nyilván nem pisztrángoztam, csak mesterséges pisztrángos helyen villantóval, de érdekelt a téma.

Ha a guglira támaszkodnék, az jóval többet is említ, innen látszik, hogy csak most jöttél rá, hogy volt ilyen hely magyarországon.

Akkor volt víz bőven, amikor még ment bauxitbànya meg balinka.

Egyébként 1 évig tàrsadalmi munkàban halőr is voltam, de kb semmi jogkörünk nem volt, és nem jött be annyira, hogy tovább csinàljam.

Egy hibatásos halőrünk volt, neki volt több jogköre, mi max kérhettük a fogàsi naplót, kiírhattuk, hogy hol tart, ha meg nem adta, max hívhattunk rendőrt vagy a hivatàsost.

2022. aug. 21. 13:11
 19/20 anonim ***** válasza:
56%
19 ezért mondtam, hogy inkább megkérdezem a helyi szervezetet jegyvételnél, akkor nem ér meglepetés.
2022. aug. 21. 13:14
 20/20 anonim ***** válasza:
Ez attól függ... Ha ahol horgásznál és benne van a helyi szabályzatban, akkor igen. De máskülönben nem kötelező. Persze ez azzal is jár, hogy akkor a halat nem is tarthatod meg, mivel nem tudtad teljes pontossággal megállapitani a méretét/súlyát.
2023. ápr. 6. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!