Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Van értelme cukrosan főzni a...

Van értelme cukrosan főzni a takarmány kukoricát és búzát?

Figyelt kérdés
Takarmány mixet csinálok a következő horgászathoz. Arra gondoltam nem simán megfőzöm, hanem cukrot keverek hozzá. Lenne értelme?

2022. máj. 30. 13:30
 1/5 anonim ***** válasza:
38%

Azt javaslom sok cukrot ne tegyél a vizbe amibe fözni akarod mert kireped töle a kukorica. A buzát meg inkább áztatni mint fözni.

Talán jobb lenne aromát hozzá adni a mixhez a cukornak önmagában nincs

kölönösebb aromás illata.

2022. máj. 30. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
30%
Sok értelme nincs lévén a halak nem éreznek ízeket.
2022. máj. 30. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
54%

1 - megvan rá az esélyed, hogy a cukor miatt oda kozmál, vagy ott állhatsz, és kevergetheted folyamatosan ne égjen oda.

2 - totálisan fölösleges bele a cukor, ugyanis a hő hatására a keményítő cukorrá alakul át, ami érzékelhető is, a nyersen liszt ízű kukorica, búza megfőzve érezhetően édes illat, és íz jelleget kap.


Gyerek koromban, amikor még a kukorica nem a mostanság elérhető, mesterségesen leszárított, egerek, patkányok által össze-mászott, levizelt verzió volt, hanem a száron beérett, késő ősszel letört, "csövesen", egerektől, patkányoktól mentesen tárolt, a főzés után csemegének számított egy-egy marékkal elmajszolni belőle.

Ez ma már nem igazán ajánlom, de a kérdés lényegén nem változtat, a főzés során a magvakban lévő keményítő egy része cukorrá alakul át.

2022. máj. 30. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2022. máj. 31. 08:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Régebben tettem hozzá cukrot és úgy tapasztaltam, hogy az amurok jobban szeretik mint a sima főttet vagy erjesztettet. A pontyok inkább csak tavasszal, nyár elején ugrottak rá jobban. A lényeg, hogy akkor kell hozzáadni a cukrot, amikor már nem főzöd tovább.

Az a hátránya, hogy hamar elindul benne egy erjedési folyamat ezért sokáig csak fagyasztva tárolható. Ha annyit főzöl amennyit elhasználsz a peca alatt, akkor nincs gond vele. A másik hátránya, hogy törpeharcsás vízen felzabálják a törpék. Ez utóbbi miatt hagytam abba és tértem át a kefires erjesztettre. Na, meg a hosszú eltarthatóság miatt.

Sajnos mostanság már ezt is kezdik fölenni, különösen a nyári kánikulában. Ilyenkor már csak a sima áztatott keménykukorica marad.

2022. máj. 31. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!