Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Száraz takarmánykukoricát meg...

Száraz takarmánykukoricát meg lehet erjeszteni/büdösíteni?

Figyelt kérdés
Büdösített/erjesztett kukoricát szeretnék készíteni horgászathoz. Azt olvastam, hogy csak szimplán be kell tenni vödörbe a kukoricát víz rá és magától megy is a dolog. Azzal viszont nem vagyok tisztába, hogy a száraz takarmánykukorica is megfelelő-e, vagy csak olyan, ami még "tejes".

#horgászat #Kukoricaerjesztés
2017. febr. 7. 20:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Van időd, a tejsav és a vajsav baktériumok is hőigényesek, hűvös, hideg időben fáznak, nem dolgoznak.

google: tejsavas erjedés, vajsavas erjedés

A száraz, takarmány kukoricát szokták savanyítani (tejsav), vagy büdösíteni (vajsav)

2017. febr. 8. 00:39
 2/4 anonim ***** válasza:
Így van, vödörbe kell tenni, és jól lezárni azt. Kell pár hét, mire büdös lesz, de persze nem árt, ha melegebb helyen van. Ha tutira akrsz menni, akkor 1 doboz kefírt is tehetsz bele, és azzal keverd össze.
2017. febr. 8. 06:46
 3/4 anonim ***** válasza:

Általában a már savanyú tejet szoktam félretenni és hozzátenni.

Avagy sörélesztőt használok... kb 1000 ft 200g.

20 liter sörhöz 10g kell..

Egy diszperzites vödör kukoricához átlag 2,5 púpozott Ek-t teszek...ennél gyorsabban szinte semmi sem indítja be.

Kotyogósba szoktam erjeszteni mert van hogy kb feltépi...

De amikor van olcsó leértékel 80-100 ft-os sör az is jó...

2017. febr. 8. 12:47
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2017. febr. 9. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!