Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Az uszodai sportolók hogyan...

Az uszodai sportolók hogyan kerülik el, hogy ne legyen folyon uszodaszemölcsük?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 20. 10:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
24%
Sehogy tele vannak veluk.
2022. ápr. 20. 10:24
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy a szemölcsöt egy vírus okozza, ami szinte mindenkiben jelen van, de csak legyengült immunrendszernél vagy hajlamosságnál aktivizálódik... nekem pl egyetlen egyszer volt szemölcsöm eddigi életemben, pedig folyton úszodában vagyok.
2022. ápr. 20. 10:56
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én vízilabdáztam, de nekem sem volt folyton szemölcsöm, csak kétszer
2022. ápr. 21. 15:06
 4/11 A kérdező kommentje:
Én sajnos hajlamos vagyok rá, és nem tudom, mit lehetne tenni. Csak hobbi szinten sportolnék, ha nem lenne ez folyton :(
2022. ápr. 21. 15:16
 5/11 anonim ***** válasza:
77%
hpav-ra van topikális kenőcs, kb ennyi.
2022. ápr. 21. 21:17
 6/11 anonim ***** válasza:

Én naponta úszok egy órát, nyilvános uszodában, és még soha életemben nem volt egyetlen szemölcsöm sem.

Mi volna, ha szednél D vitamint?

2022. ápr. 23. 23:21
 7/11 A kérdező kommentje:
szedek.
2022. ápr. 24. 00:09
 8/11 anonim válasza:
48%

Szia! Most vagyok túl rajta 5 hónap után, szívesen elmondom nekem mi vált be ellenük és a tapasztalataim alapján adok pár tanácsot megelőzésre.

Mikor már előjött:

-ha jól elérhető helyen van, gumikesztyűben lekapargatni a fehér tetejűeket, majd itatni a vért zsepivel míg el nem áll, majd alkoholos vattával áttörölni többször

- ha nem jól elérhető helyen van, vagy nagyon puha bőrfelületen, mint nekem volt (fenék, nemiszerv), akkor jobb ha nem kapargatja az ember, nagyon fárasztó és a puha bőrről kb esélytelen.

Ecsetelők:

Abszolút nem kellemetlen, genitális területre is kenhető: vérehulló fecskefű oldat. Mindig zuhanyzás után alkalmaztam, először alaposan megtörölköztem és Caola kamillás hintőporral szárazra poroztam magam, aztán ecseteltem, nem egyesével hanem kentem az egész felületet a kezemmel. Ha beitta a bőr, volt hogy utána is áthintőporoztam. Utana alapos kézmosás. Volt, hogy napi 2-3 alkalommal is kentem, a terjedést megállította azt mondhatom, 2 üveggel használtam el.

Előtte Audironnal próbálkoztam, sokkal drágább és nem is vált be.

Immunerősítés:

Echinacea Angustifolia D4 homeopatias golyocskakat szopogattam napi 3x5dbot nyelv alatt, 2 hétig terveztem, majd 1 hét szünetet tartani vele, de a 10.nap körül random elmúlt az összes szemölcsöm,így az 5 .hónapra végre. Úgy gondolom ez segített leginkább .

Emellett karotint kezdtem szedni, a jutavit béta-karotinját napi egy szemet, illetve mar a szemolcsok elott is szedtem alap multivitaminokat, szepsegvitaminokat.

2022. jún. 13. 00:04
 9/11 anonim válasza:
48%

Ez alapján a tanacsaim:

Szerintem sokat teszel a megelőzésért, ha a felázott bőrödet uszoda után közvetlenül kamillás hintőporral lekezeled, különösen a nehezebben levegőző részeken, és csak úgy öltözöl fel.

Az immunerősítés fontos, elvileg az echinacea immunerősítésre lenne való, tehát megelőzésre is használhatod szerintem ha félsz, csak nem tudom akkor mennyit és meddig kell.

Én semmiképp nem mentem volna kikanalaztatni ezeket, elvileg csúnya heggel gyógyul és fáj is, valamint az vissza is jöhet.

Így legalább magától küzdötte le a szervezetem kis rásegítéssel és tényleg jobb időt adni magadnak a gyógyulásra, ha már megtörtént a baj, közben pedig belülről segíteni a szervezeted.

Egyébként így is egy sötét foltot hagy maga után minden egyes szemölcs, de elmúlnak idővel azok is.

Kitartást mindenkinek akinek szüksége van ezekre az infókra, remélem nektek is beválnak!

2022. jún. 13. 00:12
 10/11 anonim válasza:
Mégegy: :) ne közvetlenül strand, uszoda előtt gyantázzatok vagy epiláljatok. Legalább egy nappal előtte. :) valószínűleg így jutott be a szervezetembe, a sérült bőrfelületemen
2022. jún. 13. 00:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!