Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogyan kell helyesen lélegezni...

Hogyan kell helyesen lélegezni úszás közben?

Figyelt kérdés
Most tanulok úszni, de beparázok amikor a fejem vízalá kerül mert az orromba kicsit belemegy a víz. Gyerekkoromban egyáltalán nem paráztam ettől most meg nem tom mivan. orrcsipeszt meg nem akarok használni. Szeretnék normálisan úszni.
2010. szept. 9. 13:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Én amikor a víz alá dugom a fejem, ott fújom ki a levegőt, így nem tud bejutni a víz az orromba.

Csak béka úszásban tudom már a légzést. Veszel egy nagy levegőt, egyet hajtasz a vizen, majd lemerülsz és ott kettőt hajtasz, majd harmadikra feljössz.

2010. szept. 9. 13:48
 2/6 A kérdező kommentje:
És ha hosszútávon kell úszni viz alatt akkor tartsam bent vagy fokozatosan fujjam ki?
2010. szept. 9. 13:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen hosszú távon akarsz lent lenni, az tény, hogy ha nem fújod ki, vagy keveset fújsz ki, akkor sokkal tovább bírod.

Helyzet adja, de minél többet fújsz, ki annál kevésbé megy be az orrodba a víz, viszont annál kevésbé bírod ki.

Fokozatosan, minél lassabban, amikor hosszabb távra mész le.

Szerintem érezni fogod, hogy jó :)

2010. szept. 9. 14:01
 4/6 A kérdező kommentje:
nem tudod hogyan tudnám leküzdeni ezt a félelmet, mert tudom hogyha kifújom nem megy az orrombe de valamiért akkoris félet. pl.: amikor háttal lebegek hagy háton úszom akkor ha vízalá kerül a fejem mindig megilyedek. Nincs ötleted hogy ezeket hogy küzdjem le?
2010. szept. 9. 14:27
 5/6 anonim ***** válasza:

Teljesen lazulj el, feküdj a vízre és képzeld azt, hogy mondjuk az ágyon fekszel, vagy csak simán lebegsz.

Ha rendesen ellazulsz, elvileg nem süllyedhetsz el.

Ne félj, és ne mozogj, ha egy kicsit lejjebb kerül a fejed ne kezdj el egyből pánikolni, és mozgolódni, hanem még jobban lazíts és így vissza fog állni, szerintem.(viszont ilyenkor belemegy a szembe a víz, úgyhogy már csak csukva folytathatod, mert ha mozognál ugye elsüllyedsz. esetleg feljössz kitörölni, és előröl kezded az egészet, vagy ha nem zavar kinyithatod végül is.)

Háton úszásnál, pedig előfordul sűrűn, hogy belemegy, talán próbálj meg ne csapkodni annyira a vizet. De szerintem, ha a sima vízen fekvés megy a háton úszás is könnyebb lesz majd.

2010. szept. 9. 15:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Minden egyes úszásnemnek (gyors, mell, pillangó, hát) más a légzéstechnikája.
2010. szept. 9. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!