Hogyan kell helyesen lélegezni úszás közben?
Én amikor a víz alá dugom a fejem, ott fújom ki a levegőt, így nem tud bejutni a víz az orromba.
Csak béka úszásban tudom már a légzést. Veszel egy nagy levegőt, egyet hajtasz a vizen, majd lemerülsz és ott kettőt hajtasz, majd harmadikra feljössz.
Attól függ milyen hosszú távon akarsz lent lenni, az tény, hogy ha nem fújod ki, vagy keveset fújsz ki, akkor sokkal tovább bírod.
Helyzet adja, de minél többet fújsz, ki annál kevésbé megy be az orrodba a víz, viszont annál kevésbé bírod ki.
Fokozatosan, minél lassabban, amikor hosszabb távra mész le.
Szerintem érezni fogod, hogy jó :)
Teljesen lazulj el, feküdj a vízre és képzeld azt, hogy mondjuk az ágyon fekszel, vagy csak simán lebegsz.
Ha rendesen ellazulsz, elvileg nem süllyedhetsz el.
Ne félj, és ne mozogj, ha egy kicsit lejjebb kerül a fejed ne kezdj el egyből pánikolni, és mozgolódni, hanem még jobban lazíts és így vissza fog állni, szerintem.(viszont ilyenkor belemegy a szembe a víz, úgyhogy már csak csukva folytathatod, mert ha mozognál ugye elsüllyedsz. esetleg feljössz kitörölni, és előröl kezded az egészet, vagy ha nem zavar kinyithatod végül is.)
Háton úszásnál, pedig előfordul sűrűn, hogy belemegy, talán próbálj meg ne csapkodni annyira a vizet. De szerintem, ha a sima vízen fekvés megy a háton úszás is könnyebb lesz majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!