Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Horgászok, vagytok lázba,...

Horgászok, vagytok lázba, várjátok már a következő horgász szezont? :)

Figyelt kérdés

2021. dec. 16. 10:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
36%
Én idén tettem horgászvizsgát október végén, erre a szezonra nem váltottam ki, mert a felszerelésem összeállításánál tartok. Várom a következő szezont, hogy megkezdődjön az első szezonom!
2021. dec. 22. 17:30
 12/17 anonim ***** válasza:
25%

#10#

50 éve még úgy képzelték a vermelő halakat, hogy azok az iszapba ássák magukat, s úgy vermelnek tavaszig.

Aztán jött a megvilágosodás, hogy mégsem vermelnek, jelentősen lelassult életfunkciókkal, de aktívak télen is.

Az iszapban vermelés egyébként nem feltétlenül téves.

A házunkhoz közel, a város szélén volt egy mocsaras terület.

15 éves voltam, kitaláltam, hogy gödröt ások az egyik szárazabb magaslaton, a vízzel borított mocsárhoz közel, és abban tartom élve az ezüstkárászokat télen.

A gödör nem volt nagy kb 1x1 méter, 40-50 centis vízzel.

Megérkezett a hideg, a gödör befagyott... én meg kitaláltam, hogy megyek csukázni.

Feltörtem a jeget, egy vödörrel kimertem a vizet... a kárászok sehol.

Aztán szinte véletlenül találtam egyet az iszapban... majd egy másikat.

Tehát valóban az iszapba bújtak a sekély vízben.

A meglepi az volt, amikor az iszapot turkálva méretes békák akadtak a kezemve, a masodik után elment a kedvem a további kutatástól, volt 4-5 csalihalam

2021. dec. 22. 17:53
 13/17 anonim ***** válasza:
25%
Erre felé novembertől április végéig szinte pang a víz. A Duna sekély, gyors, menyhal se jár. A telepítésnek köszönhetően jól sikerült az ősz, de nyáron is fogtam azért. Ettől függetlenül várom a szezont.:D
2021. dec. 24. 08:58
 14/17 A kérdező kommentje:
Én is már alig várom, hogy kimenjek a partra egy kellemesebb napsütéses időben :) Azt is várom, hogy szezon előtt bevásároljak cuccokat még, 1-2 bot és orsó se ártana még, stb.
2021. dec. 26. 14:26
 15/17 anonim ***** válasza:
36%
Várom! De azért ez is jó hogy van egy kis pihi úgymond! Mert nyáron minden hétvégén lent voltunk ha csak 5-6 órát akkor is!
2022. jan. 3. 17:54
 16/17 mindentudó99 ***** válasza:
36%
Bárom. Tavaj műtét miatt júni végén véget ért a szezon. De fogtam sok harcsát így is.
2022. jan. 4. 15:46
 17/17 anonim ***** válasza:
Várom.
2022. márc. 6. 06:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!