Akos4345 kérdése:
Úszással mennyire tud átalakulni a testem?
Figyelt kérdés
Van rajtam úgy 10-13kg súlyfelesleg, és heti 2x-3x (időmtől függően) járok úszni 1órát.
Az lenne a kérdésem, hogy ezzel mennyire tud àtalakulni ez a súlyfelesleg izommá, vagy mennyire tudom ezt ledolgozni ezekkel az érzésekkel,normál étrenddel,diéta nélkül?
Köszönöm szépen!
2021. szept. 15. 20:08
1/4 anonim válasza:
Ez szerintem az úszás intenzitásától is függ, hivatalosan 1 óra gyorsúszás 700kcal körül éget..ami azt illeti szerintem az elején lehet lemegy pár kg és aztán kg-ba nem de magadon fogod látni a változást..2kg nál több izmot egy év alatt nem tud építeni az ember..de azt mondják hogy az úszás nagyon sok mindenben segít, szerintem megéri, ez egy olyan sport amit ha hobbi szerűen csinálsz, nem olyan fárasztó! Sok sikert!!
2/4 anonim válasza:
Ez is az étrendtől függ. Ha napi kalóriadeficitben vagy, akkor fogysz, ha többletben, akkor hízol. Független a mozgástól.
"Az lenne a kérdésem, hogy ezzel mennyire tud àtalakulni ez a súlyfelesleg izommá"
Sehogy, ilyen nincs. Zsírt le kell fogyasztani, izmot fel kell építeni. És helyi zsírégetés sincs. A helyes étrend fontos.
A diéta pedig étrendet jelent. Van tömegnővelő diéta, van fogyókúrás diéta, stb.
3/4 anonim válasza:
Felejtsük már el ezt a "zsír átalakul izommá" dolgot. Ilyen nincs. És ne heti 2-3 hanem fix 3 alkalommal járj. Figyelj oda az étkezésre. Sovány, jó minőségű húsok, halak (nono, a rántott hülyeségek mindkettő esetében felejtősek), lassan felszívódó szénhidrátok (viszlát fehérkenyér, viszlát sültkrumpli), rengeteg zöldség (minél többet nyersen), gyümölcs is mehet. És szokj rá a napi 3-4 étkezésre (az 5 sok embernek nyilván nem meg oldható az ideje miatt, de az lenne az optimális). Emellett ha szoktál néha kocsmázni, sörözgetni, bizony vissza kell fogni azt is. És inkább fröccsöt igyál, ha úgy alakul. Nagyon fontos, hogy rendszeres és elég idejú legyen az alvásodis, ugyanis akkor regenerálódik a szervezet. És azon ne izgulj, hogy mi mennyi idő alatt hogyan alakul rajtad. Ha ezeket betartod, stabilan fog. És itt jön a csavar: ezt utána is tartani kell, nem fogja se a párt se a Szentlélek megtartani az új formád, neked kell felügyelned. Az edzésben pedig legyen intenzitás. Nem kell nagyon meghalni, de azért kicsit igen :D ahogy fejlődsz növeld az intenzitást. Gyorsabb hosszokkal vagy több hosszal. Majd mindkettő. Egyébként a helyedben heti kétszer úsznék, a közötte lévő napra pedig beiktatnék mondjuk egy kerékpározást. És ami még fontos: edzés előtt tisztességesen bemelegíteni (nem fél perc alatt, tessék nyugodtan 5-10 percet rászánni), és edzés után tisztességgel lenyúnyjatni magad. Oké, te csak az alakodért csinálod, de az alakhoz teljesítmény is kell. Kéz a kézben jár. Sok sikert és kitartást!
4/4 anonim válasza:
U.i.: előző vagyok. Ha van szauna is (azért egy rendes uszodában legyen), ha nem is bírod sokáig, 5 perc szaunát iktass be úszás után. Jól is fog esni (vagy szokd meg, ha pedig megszoktad tényleg jól fog esni :D). És még a méregtelenítésben is segít. Egyébként mell, gyors és hátúszás is legyen. Jól át leszel mozgatva ha kitartóan csinálod és a samottéglát is nézésből vered ketté :D. Csak ügyesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!