Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Jogilag hogyan működik ez?

Jogilag hogyan működik ez?

Figyelt kérdés

Van egy kis tó a településen ahol élek, jelenleg nem funkcionál bejegyzett horgásztóként helyette víztározóként működik.

Én a minap kimentem oda és ki szerettem volna próbálni az új szereléket amit össze állítottam mivel otthon nincs rá lehetőségem a vízparton szerettem volna a súlyozást be állítani, erre jöttek a polgárőrök es egyből azzal kezdték hogy itt nem lehet horgászni hívják a rendőröket

Hozzáteszem hogy tiltótábla nincs kihelyezve amin az állna hogy tilos horgászni..

Úgy tudom ha víztározoként működik akkor nincs víztérkodja es nyugodtan lehet Pecázni csak az ivazív fajokat lehet elvinni ha valaki el akarja... en egy darabot sem szándékoztam elvinni . Jogilag mi a helyes ? Miért büntethetnek? Es miért nem?

2021. júl. 3. 22:58
 1/6 anonim ***** válasza:
65%

Bemásolom a NÉBIH idevonatkozó rendeletét, azt a részt ami

téged érinthet a kérdés alapján!

Nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen pedig (amelynek nincs víztérkódja és nem halastó) fontos szabály az is, hogy onnan elvinni csak idegenhonos halfajokat lehet.

amennyiben nem egyértelmű, hogy a horgászni kívánt víz nem nyilvántartott vízterület vagy halastó, az üzemeltetőtől kell felvilágosítást kérni, hogy a létesítmény rendelkezik-e FELIR azonosítóval

2021. júl. 4. 10:45
 2/6 A kérdező kommentje:

Értem köszönöm a válasz nagyon hasznos volt.

Viszont mi a helyzet akkor ha tényleg nem kívánok halat elvinni ?

Illetve mi az a FELIR azonosító?

2021. júl. 4. 11:12
 3/6 anonim ***** válasza:
65%

Attól függ hol horgászol,elvileg az idegenhonos -inváziós-halakat nem lehet

vissza tenni a vízbe vagy elviszed vagy oda adod horgásztársnak.

idegenhonos halfajok közül inváziós halfajok a következők: ezüstkárász, busa, törpeharcsa, fekete törpeharcsa, naphal, amurgéb.

a FELIR azonosító a NÉBIH adatbázisában azonosítószám, agrárágazati szereplök tevékenységi körük azonosítására.

2021. júl. 4. 13:34
 4/6 A kérdező kommentje:

Jelenleg aztmondják hogy víztározóként van nyílvántartva a tó...

Önkormányzat csinálta EUS pénzből

2021. júl. 4. 13:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha az önkormányzat kezelésében van, akkor ott kell meg kérdezni hogy mik a lehetőségek, horgászni lehet e vagy sem?
2021. júl. 4. 19:52
 6/6 A kérdező kommentje:

Valószínűleg az önkormányzat kezelésében van igen..

De ha az önkormányzati tó akkor ugyanúgy az enyém is és minden itt élő emberé. Mi jogon tiltja meg h lehet e horgászni vagy sem ? Hogy sétáltathatok e ott kutyát vagy sem? Nincs víztérkodja ! Nem értem hogy jönnek ahhoz hogy a 6 osztályos polgárőrök elzavarjanak és rendőrt hívjanak rám ezért

2021. júl. 4. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!