Szeretnék megtanulni úszni. A gond, hogy 30 éves vagyok. Van még esélyem?
*Ja és mégegy információ, hogy amúgy fönntart a víz. Neked csak kapálóznod kell a megfelelő módokon ahhoz, hogy haladj is előre. :):)
Lehet pl úgy is , hogy deszával a kézben, és akkor csinálod a lábaddal a kapálózást:)
A siklás is jó; amikor pl elrugod magad a medence szélétől, és így előre kinyujtott karokkal siklasz hason fekve a vízen, meg kinyujtott lábakkal
Meg amúgy szóval a gyorsuszásnál ott csak annyi van, hogy kapálózól, és ugye fekszel rajta a vizen hason; és akkor a karjaiddal meg körözöl előre ilyen jó nagy íveseket. Meg amúgy még fejed vízben van, és akkor levegővételekkor kiemeled, vagy pl láttam már olyat is, hogy valaki oldalt vette a levegőt a karja alatt, ami épp a levegőben volt. Ja de én amúgy fölfelé vettem a levegőt, tehát én nem néztem ki oldalra, hanem csak úgy lazán kiemeltem a fejem fölfelé a vízből. Szerintem az úgy tök jó, amúgy pl rácsodálkoztam, amikor láttam azt a másik illetőt ugy uszni gyorsba', hogy oldalt, a karja alatt vette a levegőt. Én nem tudom, hogy az úszók pl hogy csinálják, de nekem tehát az tök kényelmes volt, mikor jártam úszni, hogy csak úgy előre, mint aki bólogat úgy fölfelé kiemeltem a fejemet a vízből. Amúgy, a világon semelyik tanár nem mondta, hogy oldalt kéne venni, szóval asszem, talán a többiek is úgy vették a levegőt, hogy fölfelé, ahogy én. :):):) Mert azt tudom, hogy arra az egy emberre rácsodálkoztam. Én arra gondolok, hogy pl lehet,hogy elegánsabbnak gondolta, ha úgy veszi , oldalt a levegőt, de tehát gondolom, hogy mind a kétféle képpen lehet jó. :) Tehát, lábaddal kapálózol, és robog, mint a gép; és kezeddel meg a tested mellett nagy köröket írsz le a karjaiddal. :):) Amúgy szerintem valszeg kényelmesebb is úgy venni a levegőt, hogy nem oldalt; hogy tehát nem megy azzal még az energia, hogy kiforogsz oldalra, és úgy veszed a levegőt. Tehát hogy előlről jobb szerintem, ahogy kiemeled a fejed a vízből csak simán. Kényelmesebb talán sokkal.
Remélem, jól írtam le:) Gondolom,hogy nem túl szakszerű, de tehát ez egy egyszerű leírás éntőlem sok szeretettel. :):)
Meg lehet még pl ugyanez a verzió háton is, ez már talán lehet,hogy eggyel bonyolultabb, tehát ne ezzel kezdd, meg van ilyen konkrét tempós is, az a békaszerű, a mellúszás, szerintem az is pl lehet,hogy ugyanígy eggyel bonyolultabb; tehát a gyorsúszással kezdd. Van még pillangó is pl, azt én már nem ismerem. :):)
*desza az deszka :) Nálunk volt olyan deszka odakészítve, amikor mentünk úszni, hogy ilyen szivacslapból volt, meg volt még olyan is, ami ilyen hungarocellből volt formálva
kb ilyen alakú volt:
_____
| . .)
-----
Ohjaj:) Hát, ez nemegészen így nézett ki, mielőtt elküldtem. :):) De tehát az a lényeg, hogy mintha egy négyszöget meg egy fél kört egymás mellé raknák, és tehát az egy darab. :):)
Megpróbálom mégegyszer;
__
| . .)
És ott alul van mégegy vonal, a mégegy oldala; tehát ez egy darab szivacsdeszka
De amúgy úgyis mondhatnám, lehet, hogy úgy egyszerűbb, hogy olyan, mintha egy szörfdeszkának levágod a végét, és akkor az lenne ez maga a deszka. Csak szivacsból, vagy hungarocellből kivágva.
4es köszi a részletes leírást, fejben már megy is :D .
5ös: én nem érzem magam bizgonságban a vízben, de ez az úszás tudás hiánya miatt van. Neked mennyi idő volt megtanulni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!