Hogyan szelektáljak?
Figyelt kérdés
A településen ahol élek van egy horgásztó, az utóbbi időben történt tulajdonos váltás következtében rengeteg nagy pontyot tettek a vízbe.(értsd. 10kg körüliek) Ezek közül szeretnék én is horogra keríteni egyet-kettőt. A baj az hogy a víz hemzseg a kis ponytokban így szinte lehetetlen a nagyobbak közül horogra csalni egyet is. A kicsik olyan fél kg és az alattiak. Próbáltam már sima etetőanyag helyett nagyszemű pellettel etetni, nem vált be, ha bojlival vagy tigrismogyoróval csalizok akkor pedig addig túrják a csalit míg a hátába/hasába/uszonyába akad a horog. Hogyan kéne szelektálni köztük? (Feeder bottal horgászok)2021. máj. 16. 10:51
1/4 anonim válasza:
Sehogy. Ha annyira túl van telepítve akkor bukta az egész. Amúgy az időzítés nem mindegy be kell etetni aztán várni és mikor látod hogy megjelennek a nagyobb halak akkor bedobni.
3/4 anonim válasza:
Idióta lavórtavas. Teleszórta olcsó kispontyokkal és bekamuzott nagyokat is ahogy szokták. Tegyél rá jó nagy bojlit amit a kicsi nem tud megenni...
4/4 anonim válasza:
Igazából ha tényleg ennyire hemzseg a kishaltól akkor nehéz dolgod van, én lehet elengedném a magos etetést, és megpróbálnék valami szoktató etetés csinálni ugyanazon helyre,mondjuk dobocsóvel naponta 15-20 szem bojlit , ami minimum 20 mm-es. A horogra is elsősorban 20-as bojlit raknék, ha azt is elhuzzák, mehet a dupla 20 bojli, amennyiben nem lebegteted ezeket a bojlikat mondjuk popuppal, úgy nehezebben akasszák fenn magukat,én jellemzően hóember szereléket használok, 1 bojli+1 popup, de amennyiben sok kicsi huzza, olyankor 2 bojlit lefektetek az aljzatra , és nem lebegtetem, ilyenkor a bojlit nyugodtan elengedheted hajszálelőkén a horog öblétől akár 4-5 centire, ha szerencséd van a kissebbeknek nem akad, nem is nagyon szoktak elhuzni, viszont a nagyobb egyedek simán behorpintik úgy hogy akadjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!