Nagy dévéreket szelektálni jó lehet?





A kendermag inkább a bodorkák kedvence, a szúnyog meg pláne a kisebb halak martaléka lesz. Inkább fullasztott (vagy forrázott), frissen megölt csontikat keverj a kajába, azok nem túrják szét túl hamar a gombócokat, így azok biztosan lejutnak egészben a fenékig. A vagdalt giliszta jó! Csemege kukorica is mehet hozzá. A dévérnek jobb a "passzív" etetőanyag, aminek nincsenek lebegő, felúszó részecskéi, hanem nyugton marad a fenéken. Az élő csontik túl hamar betúrják magukat az iszapba.
Ha nagyon jót akarsz, akkor veszel marhahúsos Frolic kutyatápot, és szétmorzsolva, összezúzva jócskán keversz az anyagodba. A dévérek (és kifejezetten a nagyja!) imádják. Csináltam már úgy is, hogy a Frolic-ot teljesen finomra ledaráltam, és ez volt az etetőanyag alapja.





Nem, nem kőkemény, amolyan félkemény állagú. Dupla nylonzacskóba rakva gumikalapáccsal, vagy hasonló ütőszerszámmal össze lehet törni kis darabokra.
Ha teljesen ledarálnád, akkor a kenyérdaráló (amivel zsemlemorzsát lehet darálni száraz kenyérből) jó.
Egyébként pontyozni is kiváló, egészben hagyva, hajszálelőkére hurkolva. A csalizásra szánt pár maréknyi Frolic-ot direkt kiszárítom, hogy kavics keménységű legyen, így 3-4 órát is kibír a vízben, mielőtt szétmállik, míg frissen csak kb. másfél órát (hidegebb vízben tovább).
Arra ügyelj, hogy csakis a marhahúsost vegyed, a csirkés nem jó, mert nagyon olajos, nem süllyed rendesen, és könnyebben mállik.





Ha jó dévérezőhelyed van akkor nem kell sok etetőanyag.
Én Alsóörsön egy bottal (felszerelve: 2g-os úszó,kb.10-es méretű horog) és csontival 30 centi körüli dévéreket fogtam.
U.I.: Jó fogást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!