Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Nagy dévéreket szelektálni jó...

Nagy dévéreket szelektálni jó lehet?

Figyelt kérdés
Az összeállításom, Haldorádó Nagy Dévér + ugyanilyen nevű etetőanyag. 1 Liter főzött kendermag, 0,5 liter forrázott repcemag, egy adag (kb fél liter) etetőszúnyog, 4 doboz vagdalt giliszta.

2013. máj. 11. 13:17
 1/7 A kérdező kommentje:
Rosszul fogalmaztam, Haldorádó Nagy dévér etetőanyag + Haldorádó Nagy Dévér Aroma Tuning.
2013. máj. 11. 13:20
 2/7 gomzoli ***** válasza:

A kendermag inkább a bodorkák kedvence, a szúnyog meg pláne a kisebb halak martaléka lesz. Inkább fullasztott (vagy forrázott), frissen megölt csontikat keverj a kajába, azok nem túrják szét túl hamar a gombócokat, így azok biztosan lejutnak egészben a fenékig. A vagdalt giliszta jó! Csemege kukorica is mehet hozzá. A dévérnek jobb a "passzív" etetőanyag, aminek nincsenek lebegő, felúszó részecskéi, hanem nyugton marad a fenéken. Az élő csontik túl hamar betúrják magukat az iszapba.

Ha nagyon jót akarsz, akkor veszel marhahúsos Frolic kutyatápot, és szétmorzsolva, összezúzva jócskán keversz az anyagodba. A dévérek (és kifejezetten a nagyja!) imádják. Csináltam már úgy is, hogy a Frolic-ot teljesen finomra ledaráltam, és ez volt az etetőanyag alapja.

2013. máj. 11. 13:58
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, akkor délután feltúrom a bevásárlóközpont polcait Frolic után. Amugy mivel lehet darálni? ha jól sejtem elég kemény. Turmixgép, kenyérdaráló ennyi ami elérhető nálam így hirtelen.
2013. máj. 11. 14:33
 4/7 gomzoli ***** válasza:

Nem, nem kőkemény, amolyan félkemény állagú. Dupla nylonzacskóba rakva gumikalapáccsal, vagy hasonló ütőszerszámmal össze lehet törni kis darabokra.

Ha teljesen ledarálnád, akkor a kenyérdaráló (amivel zsemlemorzsát lehet darálni száraz kenyérből) jó.

Egyébként pontyozni is kiváló, egészben hagyva, hajszálelőkére hurkolva. A csalizásra szánt pár maréknyi Frolic-ot direkt kiszárítom, hogy kavics keménységű legyen, így 3-4 órát is kibír a vízben, mielőtt szétmállik, míg frissen csak kb. másfél órát (hidegebb vízben tovább).

Arra ügyelj, hogy csakis a marhahúsost vegyed, a csirkés nem jó, mert nagyon olajos, nem süllyed rendesen, és könnyebben mállik.

2013. máj. 11. 21:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Melyik áruházban lehet kapni ezt a kutyakaját?
2013. máj. 12. 01:23
 6/7 A kérdező kommentje:
Én a "kék-fehérben" láttam, bár most csak 2 kg-os volt.
2013. máj. 12. 04:59
 7/7 balázs129 válasza:

Ha jó dévérezőhelyed van akkor nem kell sok etetőanyag.

Én Alsóörsön egy bottal (felszerelve: 2g-os úszó,kb.10-es méretű horog) és csontival 30 centi körüli dévéreket fogtam.

U.I.: Jó fogást!

2013. máj. 12. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!