Hogy maradhatnék fent a vízen?
2 év szinkronúszok és a vertikálist nem tudom jól
megcsinálni.folyamatosan elsüljedek.
9: ha a kérdező valóban járna edzésre, már rég megmutatta volna neki az edző, de miminum az edzőtársak...
Szerintem valami wishful thinkingről van itt szó...
2021. márc. 7. 18:39
12/24 A kérdező kommentje:
Jo van szerinted akkor mért írtam az hogy holnap megkérdezem az edzőmet.Amúgy meg meg kérdeztem a társimat de azt mondták hogy próbáljam meg erősebben de még így se sikerül
Lehet, a kérdező gondolja túl és nem olyan rossz, ahogy csinálja, és az edzőnek nem tűnik fel. Vagy nem mindig jön elő a probléma.
Az egyik rávezető gyakorlat, amikor a medence falába kapaszkodva csináljátok ezt, itt a helyes testtartást be lehet gyakorolni.
A másik, amikor a víz felszínén lebegő bójákba kapaszkodva csinálod a vertikális.
De tényleg ezt látni kéne, és az edzőnek ha említed, biztos segít.
2021. márc. 7. 18:55
14/24 A kérdező kommentje:
Kérdezz rá az edződnél, tudnia kellene rá a megoldást. Azt írtad, hogy 2 éve csinálod. Mennyi és milyen jellegű edzésed van/ volt egy héten? Szerintem ez is számít. Nekem volt kondi úszás, heti 2 vizes edzés és 1 száraz és ezzel a mennyiséggel én tudtam fejlődni. Mondjuk keményen is dolgoztam mindig. Nekünk sok erősítés volt és nagyon sokáig alapoztunk. A vertikálist 2-3 év után csak bokánál tartottuk és lebegve próbáltuk a helyzetet megtalálni vagy a falnál voltunk... Aztán ha ezek mind mentek a karmunkával próbáltuk. Mi többször csináltuk úgy, hogy az edző magasan tartott minket (térd fölött voltunk) a vízből és úgy is a karmunkán és a vertikális volt a hangsúly. Ha az nem tökéletes a karmunkád sosem fog összejönni, illetve izom is kell hozzá. Ha a könyököd eljár a testedtől vagy az ujjaid szétnyílnak már bukik a mutatvány. 2 év alatt nem biztos, hogy magadra tudtál szedni annyi izmot, hogy megtudd jól tartani (pláne ha ehhez nem voltak jó edzéseid). De csak hogy olyat is mondjak ami talán neked is segíthet, súly a bokádra és azzal tartani bokánál és onnan egyre feljebb. De ezt is csak fokozatosan. A karmunkához sok gumiszalagos feladat, vagy ráállsz vagy valahova befűzöd és helyesen csinálod az összes apró kicsi “tenyérmozgással” is. Szintén jó feladat, hogy papucs be a kezed és a tested közé. Ezzel rákényszerítve magad a helyes kartartásra. Illetve tenyérellenállás is jó dolog, azzal nagyobb erőt tudsz kifejteni. De magadtól ne kezd el kísérletezni, az edződ tanácsát fogadd meg, mert ő van ott veled és látja a hibáidat. Ha pedig tényleg nincsen semmi hiba akkor még gyenge vagy hozzá és erősödnöd kell. (És az is segít ha nem fújod ki hamar a levegőt.) És az Orkánál jó helyen vagy, onnan szoktak válogatottba is kerülni, illetve jó helyezést elérni. Szóval ne aggódj menni fog, csak nem biztos, hogy elsőre.
2021. márc. 8. 12:29
16/24 A kérdező kommentje:
Heti 3 szor van edzés 1 óra szárazföldi meg 1 óra vizi
Kérdező, két éve csinálod, és ez még mindig probléma...?
Nem lehet, hogy ez az edzés egy jó kis pénzbeszedő egyesület, akik megfelelő havi összegért elfoglalkozgatnak az ambíciózus szülők nem annyira tehetséges gyerekeivel...?
2021. márc. 11. 09:28
Milyen magasan szeretnéd megtartani? Mi az a szint amíg képes vagy süllyedés nélkül egy ideig tartani?
2021. márc. 11. 11:48
19/24 A kérdező kommentje:
Hát jó lenne hogy ha a térdemtől lefelé10 cm re megtudnám taratani magam.a boka szintet meg tudom tartani kb.30 mádodpercig
Azt kell hogy mondjam, a térd alatt 10 cm is elég nehéz még 2 év után. Ha már feljebb tudod tartani, mint a bokád, az jó szerintem. Én is így kezdtem, majd szépen ugrás szerűen ment a térd is. Legyél kitartó
2021. márc. 13. 13:26
További kérdések: