Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Szeretnék elmenni úszni, de...

Szeretnék elmenni úszni, de lenne pár kérdésem előtte (? )

Figyelt kérdés

Régen nagyon sokat úsztam, vizilabdáztam is, csak sajnos egyre jobban drágult, abbahagytam :(

Most 22éves fejjel, és némi fölös kilóval arra gondoltam, újra el akarom kezdeni az úszást. Este van csak időm (nappal meló) olyan 6 óra körül. Nem célom, hogy világbajnok legyek, csak fitt akarok lenni, és leadni pár kilót, vagy inkább átrendezni a testfelépítésem (kicsit nagy a hasam :/).

Heti 3x-i úszásra gondoltam H,SZ,P és olyan 2, 2.5 órásakat szántam. Úszni tudok, azzal nincs gond, csak ott a bibi, hogy nem találok 1 rendes helyet, mindenhol nagyon drága :(

Régen a Császár Komjádiban voltam, de megláttam a jegyárakat és majdnem elájultam. Nem egész napra akarok én kimenni, csak 2-3 órára.

Szóval nem tudom, hol lehetne találni jó uszodát. Ez az egyik probléma.

A másik, hogy ha szeretném átrendezni magam, akkor úgy is kéne ennem. Nem tudok változtatni az étkezési szokásaimon sajnos, mert időhöz vagyok kötve, de Úszás után teszem azt 8kor végzek, akkor van értelme még enni? Nem lesz inkább káros? És mit egyek? Nem vagyok az a szénhidrátszámoló, fehérje beosztós típus.

Azt hiszem egyelőre ennyi.

2010. aug. 16. 12:15
 1/8 anonim válasza:

Hát ha nincs más megoldaás, akkor persze, egyél nyolckor.Viszont akkor már ne sokat és ne pacalpörit hanem ilyen könnyebb kaját.

Nekem is nagy a hasam meg a csipőm én hullahoppozni kezdtem.

2010. aug. 16. 13:12
 2/8 anonim ***** válasza:

2-3 óra úszás sok...pláne ha régóta nem voltál usziban. először sztem max 1 órát ússzál (2000 m), aztán egy hónap múlva emeld 3000m-re (1.5h)

heti 3x sztem inkább ne, legyen heti 2x többi nap meg futás/bicikli. amúgy a komjádiban és hajósban csak nyáron tudsz este úszni, ősztől tavaszig du 3-f4kor már edzések vannak. hajnalban viszont már 6kor nyitnak, átlag 8-ig tuti lehet úszni. no meg a szauna benne van a jegyárban:) persze bérletet érdemes venned...

olcsóbb usziról, ahol nem 25 méteres picur medencék vannak, nem tudok sajnos:( sőt van, ahol még a szauna sincs benne a jegyárban és ugyanannyiba kerül...:S

úgyh szerintem egy hónapra vegyél egy 10 alkalmasat, abból kijön átlag egy hétre 2 úszás:)

2010. aug. 16. 13:25
 3/8 A kérdező kommentje:

Értem köszönöm mindkettőtöknek, találtam 1 úszodát, vagyis strandot a Dagály, közel is van, sulival is jártam oda úszni annó. Komjádiban régen mintha láttam volna este télen civileket úszni, lehet azóta megváltozott a rend :D

A hajnali úszás sajna tényleg nem válna be, így is 5kor kelek.

Persze a 2-3 óra úszás tudom, hogy sok, csak nem pontosítottam, arra gondoltam, hogy mikor már állandósult ez az állapot, akkor beállok erre az értékre.

A másik, hogy azt írtam fogyni szeretnék, de végülis nem igazán van így. 188cm vagyok és 85-90 kiló között mozgok mindig. E szerint a testömegindexem jónak mondható, csak ugye a testfelépítés nem az igazi :D

Most is itt olvasom, hogy ki mit mond az átalakulásról, én csak annyit szeretnék, hogy ne legyen úszógumim, mert anélkül is megy már az úszás :D

Bicikli még nem megoldható, sajna nincs kéznél, a futáshoz is kell valami jó kis cipő, viszont az úszáshoz megvan mindenem (még a régi korból :D csak a köntösöm ment szét, pedig jól mutatott rajta a nevem meg, h VASAS SC :D)

Remélem télen is nytva a dagály úszómedencés része ;)

Köszi mégegyszer nektek, persze ha tudtok még valamit osszátok meg velem.

2010. aug. 16. 14:02
 4/8 A kérdező kommentje:

Szeretném még megkérdezni, hogy merre találok olcsó úszodát? egyáltalán van még olyan? újpest, angyalföld környékén kellene, nembaj ha messzebb is van, csak ne bp-en kivül :)

Eddig amit láttam a dagály volt, 1150ft-os délutáni jegy, viszont rákérdeztem azt mondták az strandváró nap.. pedig az nincs odaírva, és van még egy jegy ugyanennyiért, ott meg ottvan a strandrávós cucc...

ki érti ezt? :(

2010. aug. 19. 09:43
 5/8 anonim válasza:

Szia! Én ezt az új uszodát találtam, szerintem kifizethető árban vannak a bérleteik:

[link]

Illetve a kedvencem az Újlak utcai uszoda XVII. kerület, most újitották fel, bár nem tudom, hol laksz, útbaesik-e:

[link]

2010. aug. 22. 11:39
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a segítséget, fantasztikusan hangzik mind a kettő, egyszerűen a legjobb, ennél jobbat nemhiszem, hogy találok, csak 1 bibi... nagyon messze vannak, 1- másfél órás utazás lenne, az meg nagyon sok nekem sajnos, Azért köszi a segítséget.
2010. aug. 22. 15:07
 7/8 anonim ***** válasza:
pl Hajósban lehet versenyzői bérletet váltani (olcsóbb)- csak vízilabdás ismerősöktől hallottam közvetve, uh vannak feltételek (edzést látogatni x alkalommal stb), viszont este is tudsz úszni vele.
2010. aug. 23. 04:53
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi, utánanézek :)
2010. aug. 23. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!