Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Kezdő horgász vagyok és...

Pisti Kiss kérdése:

Kezdő horgász vagyok és szeretném ha valaki elmagyarázná hogy miért olyan fontos az etetés szerepe a horgászatban, azt tudom hogy vonza a halat de ezek szerint etetés nélkül nemis lehet halat fogni?

Figyelt kérdés
2020. nov. 4. 17:45
 1/5 anonim ***** válasza:
60%
De lehet, csak sokkal nehezebben. Ez olyan mint egy egérfogó, ha nem raksz bele semmi csalit, ritkán fog egeret.
2020. nov. 4. 17:56
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ , hasznosra értékeltem
2020. nov. 4. 18:04
 3/5 anonim ***** válasza:
51%

Na jó, egy kicsit részletezem!

Az etetés lényege, hogy a közelben lévő, vagy arra úszó halakat a horgod közelébe csábítsa.

Önmagában a felcsalizott horgot sokkal nehezebben találják meg a halak, mint egy illatozó etetőanyag közepén, szélén vagy fölött. Mindezek mellett az etetőanyagban megbúvó horgot nehezebben veszik észre a rafináltabbak.

A szoktató etetésnél gyakorlatilag megtanulják, hogy ott időnként finom falatok várják őket és egy idő után rendszeresen felkeresik azt a helyet.

2020. nov. 4. 18:17
 4/5 anonim ***** válasza:
38%
Annyi a lényeg, hogy a tavak/folyók nincsenek fullon hallal. Nem úgy működik, hogy akárhova dobsz ott egyből megtalálja valami. Eleve a természetes vizeink nagyon kihaltak, ott még etetéssel se gyakran fogsz bármit. Etetés nélkül meg nagy szerencse kell, hogy bármi arra tévedjen.
2020. nov. 4. 18:56
 5/5 anonim ***** válasza:
15%

A lényeg, hogy a tv-ben rklámozott zacskós akármit vegyed és vegyed és vegyed...

Valójában meg azért "etet" mindenki, hogy az alig létező halak oda csoportosuljanak, majd az öngyilkosjelöltek az etetőanyagnál finomabb csontit (izgő-mozgó bogár, szöcske) megegye horgostul. Ha nincs hal, szomorú a nap.

2020. nov. 5. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!