Milyen ruhát ajánlotok? (horgász ruházat - mellescsizma)
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy sekélyebb (max. 30-40 cm mély) vízben történő munkához milyen alsó vízálló ruházatot ajánlotok inkább?
Mellescsizma lenne jobb (ami mozgás közben a fröccsenő víztől is véd), vagy a combcsizma (ami gondolom komfortosabb)?
Sosem voltam még így vízben, és nincs tapasztalatom ilyen téren.
Pro és kontra dolgokra is kíváncsi vagyok (főleg a komfort, kényelem terén), hogy mik a tapasztalaitok, valamint, hogy vásárlásnál mire figyeljek!
Köszönöm!
Vásárláskor arra figyelj, hogy méretben jó legyen a cucc.
Azt, hogy melyik lenne praktikusabb, az el nem árult részletekben rejlik.
30-40 centis vízben a sima csizma már megmerülhet, tehát jogos, hogy comb, vagy mellcsizma kell.
Iszapmentes vízben gázolni elég a combcsizma, de ha iszap is van, illetve fröcskölöd a vizet tevékenység közben lehet jobb a melles (viszont az meg át tud fülledni, ha nincs hűtés - még az évszakok is tényezők)
Köszönöm a választ.
Igazából arról van szó, hogy vízen kell "átvontatnunk" egy szerkezetet, amit macerás lenne a parti sűrű növényzetben mozgatni a túlpartig.
A külső rész sekély, ameddig be kellene menni vele, onnan pedig kötélen húznák, majd ki kell húzni.
Magam szempontjából, meg a te javaslatodra biztonságosabbnak látom a mellescsizmát, mert talán abban ha az ember tapasztalatlanabb (ügyetlenebb), akkor kevésbé könnyű "balesetet szenvedni".
Maga a vontatás a hónap végén, jövő hónap elején lenne, tehát őszies, de hidegebb időben. Arra gondoltam, hogy valami olcsóbb modellt vennék (15-20e Ft-ost), ami gumiból vagy PVC-ből van, mivel ezt innentől évente 2 alkalommal használnám (tavasszal és ősszel ehhez a művelethez).
Egyértelműen ennek megfelelően alá kell öltözni, ha hűvös van. Mit érdemes alá venni? (Én elsősorban lábfejes harisnyanadrágra gondoltam, ami jó meleg.)
Ilyesmit egyébként kölcsönözni is lehet valahol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!