Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Milyen ruhát ajánlotok?...

Milyen ruhát ajánlotok? (horgász ruházat - mellescsizma)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy sekélyebb (max. 30-40 cm mély) vízben történő munkához milyen alsó vízálló ruházatot ajánlotok inkább?

Mellescsizma lenne jobb (ami mozgás közben a fröccsenő víztől is véd), vagy a combcsizma (ami gondolom komfortosabb)?

Sosem voltam még így vízben, és nincs tapasztalatom ilyen téren.

Pro és kontra dolgokra is kíváncsi vagyok (főleg a komfort, kényelem terén), hogy mik a tapasztalaitok, valamint, hogy vásárlásnál mire figyeljek!

Köszönöm!

#horgászat #gumicsizma #halászat #combcsizma #mellecsizma #gázlóruha
2020. okt. 13. 22:23
 1/2 anonim ***** válasza:
34%

Vásárláskor arra figyelj, hogy méretben jó legyen a cucc.

Azt, hogy melyik lenne praktikusabb, az el nem árult részletekben rejlik.

30-40 centis vízben a sima csizma már megmerülhet, tehát jogos, hogy comb, vagy mellcsizma kell.

Iszapmentes vízben gázolni elég a combcsizma, de ha iszap is van, illetve fröcskölöd a vizet tevékenység közben lehet jobb a melles (viszont az meg át tud fülledni, ha nincs hűtés - még az évszakok is tényezők)

2020. okt. 14. 15:23
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Igazából arról van szó, hogy vízen kell "átvontatnunk" egy szerkezetet, amit macerás lenne a parti sűrű növényzetben mozgatni a túlpartig.

A külső rész sekély, ameddig be kellene menni vele, onnan pedig kötélen húznák, majd ki kell húzni.

Magam szempontjából, meg a te javaslatodra biztonságosabbnak látom a mellescsizmát, mert talán abban ha az ember tapasztalatlanabb (ügyetlenebb), akkor kevésbé könnyű "balesetet szenvedni".

Maga a vontatás a hónap végén, jövő hónap elején lenne, tehát őszies, de hidegebb időben. Arra gondoltam, hogy valami olcsóbb modellt vennék (15-20e Ft-ost), ami gumiból vagy PVC-ből van, mivel ezt innentől évente 2 alkalommal használnám (tavasszal és ősszel ehhez a művelethez).

Egyértelműen ennek megfelelően alá kell öltözni, ha hűvös van. Mit érdemes alá venni? (Én elsősorban lábfejes harisnyanadrágra gondoltam, ami jó meleg.)

Ilyesmit egyébként kölcsönözni is lehet valahol?

2020. okt. 14. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!