Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Horgászok, mi ez és ti milyenn...

Horgászok, mi ez és ti milyennek örülnétek?

Figyelt kérdés

Férjem nem rég kezdett újra horgászni, beszerzett egy csomó mindent jó drágán :D ma egy pillanatra láttam, hogy valami "húzható kiskocsit" nézegetett valami horgászós oldalon, de nem tudtam jól megnézni, mi is az... tudtok ebben segíteni? Ha van többféle, milyet vennétek? Az ár sokadlagos kérdés, tényleg az érdekel, melyik a legpraktikusabb.

Alapból egy olyan széket néztem ki neki ami bottartós meg minden ficem-facom, 60e körül volt, annak örülnétek? Ha ezt a huzogatós csodát karácsonyig esetleg megvenné magának, az maradna a B terv :D

2020. okt. 26. 16:32
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

Ajajaj ez sajnos nem ennyire egyszerű kedves kérdező :))

"olyan széket néztem ki neki ami bottartós meg minden ficem-facom"

igen vannak ilyenek is és általában a feeder horgászok használnak

efféle fincem fancom székeket :))

sajnos nem tudjuk a kedves férjura, ezen technikával horgászik e?

Gyorsan írom hogy feeder mellett más módszerrel is sokan horgásznak

Pl: bojlis horgászat az megint más technika. avagy hagyományos fenekezös

módszer is más. Tehát lehet jo lenne egy horgász szék de fincem famcom nélkül, mert neki lehet azok nem szükségesek.

2020. okt. 26. 17:01
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

Valami ilyenre gondolsz?

[link]

Ezek akkor praktikusak, ha olyan helyen horgászik ahol nem lehet autóval lehajtani a horgászállásig.

Itt is van néhány fajta:

[link]

2020. okt. 26. 18:28
 3/7 A kérdező kommentje:
igen, ilyet nézett, és feeder (az az, ahol nagyjából vissza os hajlik a bot, ha úgy van), azt már megtanultam :) és általában olyan helyre jár, ahova nem lehet kocsival lemenni :)
2020. okt. 26. 19:02
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Akkor most már válogathatsz a kocsik és talicskák között :)

A szék vagy fotel már egy kicsit körülményesebb dolog. Jó ha a bottartók és egyéb dolgok rászerelhetők, de nem mindenkinek jön be. Különösen a feeder technikánál.

A probléma abban rejlik, hogy a botok spicce jelzi a kapást viszont a székre szerelt bottartóknál a horgász legkisebb mozdulatára is hajlamosak elkezdeni lengedezni és így a finomabb kapásokat nehezebb vagy lehetetlen észrevenni. Egy szék mellé tett bottartónál vagy úszós botnál ez a probléma nem áll fent.

A másik dolog, a karfa. Van aki szereti, van aki nem mert zavarja a bothoz nyúlásban.

Fontos a minél magasabb és minél több fokozatban dönthető háttámla (szél elleni védelem és szunyókálás) valamint a terhelhetőség. Egy 80 kilós horgásznak legalább 120, egy 120 kilósnak pedig 150 kilóig vagy tovább terhelhető ajánlott.

A lényeg, hogy egy jó szék nagyon kényelmessé tudja tenni a horgászatot a rászerelhető adapterekkel pedig igen pörgős pecákat lehet elérni, ha a halak is benne vannak :)

Szerintem a legfontosabb tartozékok a bottartókon kívül az ernyőtartó, csalizótálca, kézmosó, és esetleg a haltartónak való adapterek.

2020. okt. 26. 19:55
 5/7 A kérdező kommentje:
köszi, én ebből most annyit értettem, hogy a súlya +30-40kg legyen a szék teherbírása :D lehet ez egy kicsit macerásabb, mint gondoltam :D akkor asszem marad a talicska, abból ahogy néztem annyira nem lehet mellényúlni. mondjuk ahogy elnézegettem a linkeket, asszem abból is a 100e kategóriásat nézhette :D
2020. okt. 26. 20:01
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Kézikocsit, talicskát viszont sok olyan tavon adnak, ahová autóval nem engedik be a horgászokat...

Bár, ha valóban azokat nézegette, lehet szeretne egyet :-)

Mivel jár horgászni?

Ne vegyél olyat, ami nem fér be az autóba :-)

2020. okt. 27. 12:34
 7/7 A kérdező kommentje:
kombi passat, aszzem ez nem lenne gond :D köszi!
2020. okt. 27. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!