Hogyan tudom fejleszteni a lélegzet visszatartásom?
1:20 a rekordom és el szeretném érni a 2 percet.
(az 1:20 gyakorlás nélkül volt)
Én 1 módszert ismerek, az pedig a hiperventillálás, beszív kifúj, jó mélyen hasba lélegezni, és gyorsan beszívod, gyorsan kipréseled, de többet mint amit kényelmes kifújni, tenyleg préseld ki, és egyből gyorsan beszívod, így kell csinállni, fél-1percig, később lehet többet is, ezzel feltöltöd a véredet oxigénnel, majd a végén 1 nagy levegő és bentart...
Szerintem ha 1:20at birsz, akkor ezzel a módszerrel meg is lehet a 2perc...
Amúgy van veszélye is mert ez a módszer ajulásveszéllyel is társul, főleg ha nem vagy hozzászokva, szóval csak óvatosan...
De amúgy vannak ennek technikái, egy időben beleméjedgettem, de aztan annyira nem erdekelt, hogy nagyon beleássam magam... 1 biztos, sajnos magyarul nincs róla sok írás, de angolul találni szép leírásokat... technikákról, edzésekről.
Próbáld meg növelni az üres tüdővel töltött időt! Ha pl. nyugalomban ülsz, végzel egy mély kilégzést, majd nem veszel levegőt.
Ha 20 mp-ig kibírod különösebb légszomj nélkül, akkor elég jó alap-állóképességed van. De ezen is lehet javítani.
Elsősorban nem a tüdőkapacításon van a hangsúly, hanem azon, hogy a véred mennyi oxigént tud szállítani/atmenetileg raktározni...
A világrekord 27perc... hidd el, az nem a tüdőkapacitáson múlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!