Csak karral úszni lehet?
Egészséges férfi embert feltételezzünk, akinek kifejezetten alacsony a testzsír aránya + álagosnál több az izom= jelentősen nagyobb a test átlagsűrűsége--> legalább 60-70N erővel kisebb felhajtóerő hat rá, mint egy hasonló tömegű, de átlagosabb testre.
Melyik úszásnemek működnek (el ne sűlyedjen mértékben) a lábak totális passziválásával?
Köszönöm szépen a választ, nagyon aranyos vagy. :-)
Elvileg egy kifejezetten karcsú nő is 20% vagy afölötti testzsír aránnyal rendelkezik. Rajtam 10% van (ezt nem hasra ütésre mondom, hanem egzakt mérésre alapozva)
"Melyik úszásnemek működnek (el ne sűlyedjen mértékben) a lábak totális passziválásával?"
Ezt a legegyszerűbb kikísérletezni, ha már úgyis vízben vagy, nem nagy dolog. De rájössz, hogy igazából akármelyik úszásnem megy így is. Akár hason, akár háton fekszel a vízen, fenntart a víz, és tök mindegy, hogyan tolod, lököd magad.
Normálisan kéne megtanulni úszni. Nem azért süllyed a lábad mert izmos vagy hanem mert nem jó a technika.
Neki szerinted süllyed a lába?
Mire vagy kíváncsi, kérdező? Hogy hosszabb távot lehet-e úszni így? Én háton és hason is tudok úgy haladni a vízen, ha csak a kezem használom, de hosszabb távolságot még nem próbáltam így megtenni. De valószínű ez se lenne különösebb probléma, csak jóval lassabb lenne.
Olyat szoktak leginkább, hogy hátukra feküdnek a vízben, és így tolják magukat a vízben, mint hátúszásnál, de a kezet nem emelik ki a vízből.
8:
Igazából még az sem kell, gyorsúszásban nagyon kényelmes kartempóval is lehet haladni, nem is kell túlzottan felfeküdni, úgyis elég néhány húzásonként lélegezni. 6-8 óráig biztosan ellennék így, pedig nem vagyok úszó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!