Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » A magyar vizek miért ennyire...

A magyar vizek miért ennyire kihaltak? (horgászsport)

Figyelt kérdés
Elmész akárhova horgászni nagyobb folyó, kisebb patak, holtág, bányató mesterséges tó akármi, alig fogsz valamit. Pár csöves kárász azt szevasz. Ragadozóhal alig, azok is kicsik. Van pár tó ahol mesterségesen felhizlalt pontyok vannak, de ezen túl semmi. Pedig állítólag mindenhol folyamatosan telepítenek halakat a helyi horgászegyesület szerint. Tanultam USA-ban két évig, ott szinte minden pocsolyában van hal, és nem is telepítik őket sok helyen. 1-2 kilós sügeret mindenhol tudsz fogni, de csukát meg harcsát is. Sőt minden kis helyi patakban akad pisztráng, és akkor még ott van egy csomó olyan faj ami itthon nem megtalálható. De átlag méretben is sokkal nagyobbak.

#horgászat #hogászsport
2020. aug. 25. 18:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

Leginbkább semmmit nem vesz. Komolyan, nem láttam még embert aki halat vett volna az abc-ből csak én szoktam néha átnézegetni, de nem nagyon mozgolódik a készlet. A pisztráng is lavóros, gyorstáppal felhizlalt, pont olyan mint a csirke. A lazac festékezett, vagy festéktermelős tápot kap, pont mint a csirkék a szép sárga tojásért.

Élek a gyanúval, hogy eleve szaporodásképtelen halakat telepítenek, vagy csak mind egynemű, így biztosítva, hogy tőlük kelljen vásárolni. pont mint a paradicsomosok a magnélküli paradicsomokkal, vagy a dinnyések.

Az pedig rég ismert sztori, hogy a vízügy a legnagyobb környezetkárosító az ész nélkül lötybölt vizekkel és a nem eltakarított ártéri erdőkkel. (ár-tér) na ártér már nem létezik, fa-tér van. és a csodálkozás, hogy nem folyik le a víz, árvíz van, dugig szeméttel.

2020. aug. 26. 17:25
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Törpéből szoktunk a legtöbbet enni :) Az mindig van, változatos kaján él, finom. Csak kicsit pöcsölős.
2020. aug. 26. 17:27
 13/17 A kérdező kommentje:
Mondjuk én megértem azt aki inkább tengeri halat eszik. Nem véletlen tartják a pontyot harcsát a világ nagyobb felén szemét halnak és egyáltalán nem eszik, a pontynak ehetetlenül sz.r a húsa.
2020. aug. 26. 18:02
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

Valószínűleg nem ettél még olyan pontyot, ami tiszta vízben nevelkedett, nem sz@rlében fürdött.

Szálkás, de finom, ha tiszta vízben élt.

Az meg érthető, hogy azokon a területeken, ahol hagyományos a tengeri halászat, ott a tengeri halakra, herkentyűkre épül a gasztronómia, de próbálj tengeri hakból főzni egy jó halászlevet.

Arról nem beszélnek, hogy az alapvetően egészséges éteknek számító tengeri halak nálunk kapható, fagyasztott verziói mesterségesen felpumpált, ketrecben nevelt, manipulált ipari hústermelőktől importált.

Nem biztos, hogy a hazai hal kifogástalan minőségű, a már említett szennyezések egy része a halhúsba is beépülhet.

2020. aug. 26. 18:53
 15/17 A kérdező kommentje:

14

A halászlének pont az a lényege hogy addig fűszerezed meg főzöd a halat hogy elvedd a mocsár ízt és ehető legyen. Mert a tiszta vízben nevelt ponty nem mesterséges? Hol van itt természetes tiszta víz ahol vígan élnek meg megnőnek a pontyok?

2020. aug. 26. 19:03
 16/17 anonim ***** válasza:
0%

Ha tisztességesen meg lenne pucolva az a krva ponty, nem lenne mocsáríze. De szarbak bele, illetve fingjuk sincs hogyan kell megpucolni. A pikkelyezés után le kell súrolni a trutyit is. Törpéről is a feketét (ezért krva pöcsölős) Kopasz pontyot le kell forrázni, harcsát is. (törpét is lehetne éppen, de azt sóval szoktam előkezelni)

Utána pedig páclében kéne áztatni 1 napot.

De nem tud a magyar se halat pucolni, se sütni-főzni-párolni, enni meg végképp.

2020. aug. 26. 21:32
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
Mindenki ájuldozik, hogy hű megh ha az a hal ami nálunk van. Pedig semmi titka nincs, csak tisztességesen meg van pucolva, totálisan nyálkátlanítva, trutyitlanítva, 2mm-ként irdalva, pácolva (kivéve, ha frissiben kerül terítékre, ilyenkor ugye nincs ideje a pácsónak behatni)
2020. aug. 26. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!