A magyar vizek miért ennyire kihaltak? (horgászsport)
Leginbkább semmmit nem vesz. Komolyan, nem láttam még embert aki halat vett volna az abc-ből csak én szoktam néha átnézegetni, de nem nagyon mozgolódik a készlet. A pisztráng is lavóros, gyorstáppal felhizlalt, pont olyan mint a csirke. A lazac festékezett, vagy festéktermelős tápot kap, pont mint a csirkék a szép sárga tojásért.
Élek a gyanúval, hogy eleve szaporodásképtelen halakat telepítenek, vagy csak mind egynemű, így biztosítva, hogy tőlük kelljen vásárolni. pont mint a paradicsomosok a magnélküli paradicsomokkal, vagy a dinnyések.
Az pedig rég ismert sztori, hogy a vízügy a legnagyobb környezetkárosító az ész nélkül lötybölt vizekkel és a nem eltakarított ártéri erdőkkel. (ár-tér) na ártér már nem létezik, fa-tér van. és a csodálkozás, hogy nem folyik le a víz, árvíz van, dugig szeméttel.
Valószínűleg nem ettél még olyan pontyot, ami tiszta vízben nevelkedett, nem sz@rlében fürdött.
Szálkás, de finom, ha tiszta vízben élt.
Az meg érthető, hogy azokon a területeken, ahol hagyományos a tengeri halászat, ott a tengeri halakra, herkentyűkre épül a gasztronómia, de próbálj tengeri hakból főzni egy jó halászlevet.
Arról nem beszélnek, hogy az alapvetően egészséges éteknek számító tengeri halak nálunk kapható, fagyasztott verziói mesterségesen felpumpált, ketrecben nevelt, manipulált ipari hústermelőktől importált.
Nem biztos, hogy a hazai hal kifogástalan minőségű, a már említett szennyezések egy része a halhúsba is beépülhet.
14
A halászlének pont az a lényege hogy addig fűszerezed meg főzöd a halat hogy elvedd a mocsár ízt és ehető legyen. Mert a tiszta vízben nevelt ponty nem mesterséges? Hol van itt természetes tiszta víz ahol vígan élnek meg megnőnek a pontyok?
Ha tisztességesen meg lenne pucolva az a krva ponty, nem lenne mocsáríze. De szarbak bele, illetve fingjuk sincs hogyan kell megpucolni. A pikkelyezés után le kell súrolni a trutyit is. Törpéről is a feketét (ezért krva pöcsölős) Kopasz pontyot le kell forrázni, harcsát is. (törpét is lehetne éppen, de azt sóval szoktam előkezelni)
Utána pedig páclében kéne áztatni 1 napot.
De nem tud a magyar se halat pucolni, se sütni-főzni-párolni, enni meg végképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!