Mentek a Duna átúszásra?
2:
Konkrétan amikor épp nincs árhullám, a Duna tisztább mint valaha, és tisztább a tavainknál is, főleg a nagyvárosokon kívüli szakaszokon.
5:
Előző előtti vasárnap voltunk a rácalmási nagyszigetnél. Átlátszó, kellemes víz volt, jó volt benne fürödni. Hétfőn vagy kedden jött egy árhullám, azóta zavaros mindenütt.
Ha nincs árhullám, érdemes megnézni a Dunakanyart, ott nagyon tiszta mindenütt, igazából sokkal jobb Zebegényben vagy mondjuk a Szigetcsúcson strandolni, mint a Balatonban, utóbbiban a homokos, iszapos vízben ragad a hajam, a Dunában semmi ilyesmi nincs.
Igazából a 70-es, 80-as években terjedt el, hogy milyen koszos a Duna, akkor az is volt, de mára a szennyező ipar Európából Kínába költözött, a szennyvíz tisztítatlanul nem vagy csak áradáskor kerül a vízbe, illetve a Dunának van öntisztulása is. Igazából a Római parton nyugodtan lehetne strandot nyitni.
Mondjuk ez a verseny a belvárosban lesz, de kétlem, hogy rosszul lennének a víztől. Én mondjuk nem megyek ilyenre a járvány kellős közepén, főleg hogy a Balaton átúszással szembe ez rövidtáv, nem is látom sok értelmét.
5: a szín nem jelent egyben koszt is!
Ellenpélda: a különböző bányatavak látszatra kristálytisztaságúak, közben meg bakteriológiai és egyéb szempontból kb. 5x veszélyesebbek, mint a folyóvizek. Ez utóbbiban lehet sok a lebegtetett hordalék (iszap, homok, stb.), de ezek eü. szempontból semmiféle jelentőséggel nem bírnak.
Én gyerekkorom óta rendszeresen úszom a Dunában, mivel Szentendrén volt/van nyaralónk. A Tahi híd fölött remek homokpados strand van (már ha nincs árvíz), de a szentendrei oldalon, az ún. Derecskénél is sokat fürödtünk. És most már legálisan lehet fürödni a város belterületén is, a Postás strandon.
Budapest belvárosa persze nem ugyanez, de egy sportesemény, pár száz m leúszása semmiféle veszélyt nem jelent.
6: igen, a szigetcsúcs a lehető legklasszabb dunai strand számomra is! :) Oda bicajjal szoktunk kitekerni
Jujj, sosem hallottam még erről. Lehetne alsóbb szakaszok is hasonló. Imádnám.
A víz egészen biztosan jó lesz, levonul ez az árhullám, és remélhetőleg amúgy is strandolható/fürödhető lesz a Duna.
Ha engem kérdeztek ez egy elmebeteg dolog. A hableány katasztrófa után pedig egyenesen kegyeletsértő!
Ha rajtam múlna örökre betiltanám ezt a rendezvényt.
Miért érzed kegyeletsértőnek? Egyéb vizekben is vannak (halálos) balesetek, mégis vannak benne/rajta versenyek, strandolnak ott az emberek.
Szörnyű, ami a Hableánnyal történt, de nem áll meg az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!