Kukoricacsíra likört hogyan csináljak házilag?
üdvözlöm a kedves sporikat!
legyetek szívesek segíteni, hideg vizre és felmelegedett vizekre szeretnék kukorica csíra likört késziteni.
esetleg valaki tudna benne segíten hogy hogyan kell?
Otthon kb sehogy, kivétel, ha hozzá tudsz jutni nagy mennyiségben kukorica csírához.
Ez egy olyan adalék, amit, ha ipari körülmények között gyártanak (sajtolnak) viszonylag megfizethető áron is meg lehet vásárolni, de otthoni körülmények között szinte előállíthatatlan.
A gabona magvak csírája malom ipari melléktermék, pl én valamikor hozzá tudtam jutni búza csírához, de kukorica csírához soha, mert kukoricát itt nem őröltek.
A csíra magas olaj, és fehérje tartalmú, amit használnak élelmezésre, olajat sajtolhatnak belőle, vagy megy a takarmány keverékbe.
Ha megnézel egy kukorica szemet, a csíra a magnak csak egy pici része, népiesen sziknek is nevezik, egy kagyló formájú, fehér, elkülönülő rész a mag alsó, hegyesebbik felénél... no azt kell külön választani, és kisajtolni belőle az olajat, vagy egyszerűbb megoldásként adalékanyagként felhasználni.
A kukorica horgász szempontból egy érdekes takarmány, nyersen jellegtelen liszt ízű, nem tapad.
Viszont, ha megfőzöd, a hő hatására a keményítő cukorrá alakul át, édes illata, íze lesz, tapadóssá, sőt ragadóssá válik, viszont vízben jól oldódik - ezzel érdemes házilag kísérletezni, lehet plusz adalékot is hozzá adni, de a kukorica csíra likőr készítés nem otthoni technológia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!