Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Mégis milyen orsót, milyen botot?

Mégis milyen orsót, milyen botot?

Figyelt kérdés

sziasztok!

Bot, ill. orsó választásban kérném segítségeteket!

A horgászhely, ahol horgászni szoktam nem engedheti meg, hogy a 3,60 méteres botnál hosszabbat alkalmazzak. Bármilyen hihetetlen, a 3,90 botot szinte biztos vagyok benne, hogy nem tudnám a kívánt helyre bejuttatni.

Általában hajnalban, amikor lemegyek a vízpartra azt tapasztalom, hogy miután felkel a nap, a halak beljebb húzódnak ~ 70 méterig. Ott fürdenek, ott van igazán halmozgás.

Szóval: Milyen FEEDER botot, és orsót tudnátok ajánlani számomra? Mikre figyeljek?

Előre is Köszönöm fáradozásaitokat, és érdemi válaszaitokat!

2019. szept. 29. 20:41
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Semmi konkrétat nem írtál, csak, hogy a 390-es bot hosszú, gondolom fák vannak a parton.

Azt kell mérlegelned, hogy kb milyen vastag zsinór kell oda.

Feeder botot lehet kapni 300, 330, 360 cm hosszban is, akár heavy erösslggel, de ha valami bivaly erős cucc kell oda, akkor inkább hojlis botot kellene keresned.

Az orsó méreténél számít a zsinór vastagság, és természetesen az ára.

A 70 méter nem irdatlan nagy távolság, viszont egyénileg változó, hogy azt milyen felszereléssel tudja megdobni a pecás, pl gyakorlott feederesek között is vannak, akik a 360-as bottal jobban dobnak, nint a 390-essel.

Hozzá teszem, hogy ahol én horgászom, nincs szükség hosszú dobásokra, tehát tényleges gyakorlatom nincs a távdobásokban, de horgászom közel 40éve, sokat változott a felszerelés kínálat, a technika, ma már szinte minden módszerhez be lehet szerezni a cuccot, nem az a gond, hogy nincs, de fölöslegesen minek pl a 8000. méretű orsó, ha elég egy kisebb is (vékonyabb zsinórral)

2019. szept. 30. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!