Szerintetek mennyi idő alatt lehet 57 perces 10km-ből 50 perceset és majd 40 perceset csinálni?
Reálisan hány hét, hónap edzés kell hozzá?
35 éves dolgozó nő vagyok, habár csak részmunka időben, de sajnos vendéglátásban, hol délelőtt, hol délután késő estig dolgozok. 2 gyerekem is van, szerencsére nem vagyok egyedül álló anyuka, így azért a két gyerek nem akkora hátrány időbeosztásban.
A heti 4-5 futás megoldható. Jelenleg ennyiszer futok. Kipróbáltam a mindennapit, de szerintem kell egy-két pihenő nap.
Júniusban kezdtem futni. Körülbelül úgy vettem észre, hogy 5-12 km-t szeretek futni és azt kényelmesen tudom teljesíteni. A hosszabb táv kissé megeröltető számomra.
De néha szoktam hosszabbat. (Túl vagyok pár hónapja egy fél maratonon, terveztem januárban még egyet, de sajnos derékba tört az edzésprogram 2x is, és le is csúsztam a jelentkezésről, így most azt kábé márciusig nem is eröltetem)
Eleinte 1 óra 6 perc alatt futottam, most közel 57 perc a legjobb időm, de ez nem verseny alatt.
Annyit kell még tudni, hogy dombvidéken lakom, egy-egy hosszabb távú futás alatt akár 100m szintkülönbség is lehet.
Kinéztem egy versenyt, pont azt a kanyart én is szoktam futni, csak épp a másik irányba, mivel hogy arra a könnyebb:D Májusban van ez a verseny. Az a kanyar egy 5km-es kanyar, így 2x kell azt futni. Szóval a konkrét versenypályán tudok gyakorolni:D Már most nagyon jól ismerem minden kátyúját.
Szóval mennyi idő alatt tudnám lefaragni minimum 7 perccel az időmet?
Júli végén futottam 1 óra 6 percet, és november közepén futottam azt az 57 percet.
Köszi az őszinte válaszokat és hogy nem rögtön lehurrogtatok:D
Szerintem kifejezetten jó adottságaim sajnos nincsenek. Az egyetlen, ami miatt esetleg sikerülhet egy jó idő az a kitartásom. Ez az egyetlen fegyverem. És tudom, hogy már nem vagyok mai csirke se, 20 évesen ez valszeg jobban ment volna. Az 50 percet megcélzom azért, azt úgy érzem, szép lenne elérni. Ha elérem az 50-et hétköznap, talán verseny alatt még jobb lesz. Apukám nagy futó volt, azt mondja, verseny és edzési idő alatt akár egy-két perc különbség is lehet a verseny javára.
Azt mondjuk alá tudom támasztani, hogy versenyszellem az viszi az embert. A félmaratonon az első 10km-en először futottam 1 órás időt. Nem mellesleg utána nyomtam még 11km-t. A mai napig nem tudom, hogy csináltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!