Hosszútávfutók és maratonfutók! Ha lelkileg mélyponton vagytok, akkor is elindultok egy versenyen? Hogy vagytok képesek akkor is futni?
10-15km után meg már, lelkileg a "még egy lépést bírj ki" a legnagyobb problémám a világon, az élet egyéb gondjai olyankor megszűnnek létezni.
Ugyan ez télen szeretek úgy edzeni, főleg mínusz 10-20fokban, ami sajnos idén nem nagyon van, hogy elmegyek kietlen szántókra, erdőbe telefon minden nélkül... szeretem 5-6km terepfutás után, tocsogva az izzadtságomban a tudatot, hogy ha megállok, akkor nincs tovább... segítséget nem tudok hívni... olyankor át lehet értékelni az életet és a valódi gondokat.
de ti, válaszolók nem vagytok unipoláris depressziósak, és nincsenek nagyon nagy (pl. párkapcsolati) mélypontjaitok, nem?
én arra vagyok kíváncsi, aki depressziós, gyógyszert is szed rá, és éppen magánéleti válsággal küzd, az hogy képes egy maratont letolni?
honnan rá a kedv és energia?
Sok ultrafutó pedig pont valamilyen lelki válság, családi tragédia, szakítás, stb. miatt kezdett el futni, az ugyanis legalább elterelte a gondolatait, kicsit kiszellőztette a fejét. Igazából pont akkor könnyebb futni, ha van valami ami nyomaszt, amin tudsz agyalni, hiszen akkor az hajt, hogy "kifusd magadból".
Pl. Csécsei Zoli, hazánk egyik legjobb ultrafutója:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!