Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » 10 km futás 58.43 perc alatt...

10 km futás 58.43 perc alatt milyen időnek számít?

Figyelt kérdés
Tavasz óta járok futni, 33 éves nő vagyok.Igencsak elfáradtam a végére.
2017. okt. 15. 15:11
 1/9 Cortez70 ***** válasza:
Hobbi szinten jo 1 ora alatt. Profibbak fél ora körül futják.
2017. okt. 15. 15:18
 2/9 A kérdező kommentje:
Profik nagyon durván nyomják. Meg aki maratont fut 2.30 alatt.. :o
2017. okt. 15. 15:26
 3/9 Cortez70 ***** válasza:
Igen, de nem is kell az a szint,nem egészséges. :)
2017. okt. 15. 15:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Elég jó nőként, én anno amikor kezdtem még 12-13 évesen, akkor 52:30 körül futottam, 50 perctől éreztem magam komolyabbnak, az-az első álomhatár, aztán a 45 percen belüli már tényleg komoly, 40p környéke, és az alatt meg már profi sztem.
2017. okt. 16. 03:36
 5/9 anonim ***** válasza:

Mármint persze az emberi szinten profi... :) Tehát arra gondolok, h elindulsz egy átlagos futóversenyen, és te ott nagyon az élmezőnybe leszel, ha 40perc alatt letudsz futni 10kmt. Persze, 26:17 a világcsúcs, de amit Cortez is mondott, az már nem épp az egészségről szól, kb. 30 percig, max. egy picit alá lehet elmenni sztem ami emberi még :D. 35 alatt is már egy nagyon komoly sportteljesítmény. De aki inkább hobbiból, szórakozásból, egészségmegőrzésből, vagy még feltörekvő sportoló, azt én már 40től komolynak venném, mert ahogy mondtam, az már labdába rúg a mezőnyök nagy részébe. Csak hogy egy kicsit feltérképezzük. :)

De tavasz óta az 1 órán belüli idő teljesen jó, sokan örülnének, ha tudnák teljesíteni ezt a távot egybe, megszakítás nélkül, legalább kocogásnak nevezhető tempóban végig, és valóban az már egy teljesítmény, ha ez megy, de ez még mindig olyan 75-85 perces időt is takarhat. Az 58:43 egy teljesen jó tempó.

2017. okt. 16. 03:45
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Szerintetek mennyi idő alatt lehet a félmaratonra felkészülni? Hiányolom a futóversenyeken a 12-18 közötti távokat. :( 10 fölött általában félmaraton van csak..
2017. okt. 16. 20:32
 7/9 anonim ***** válasza:
58:43-mal szerintem 10 km-es női mezőnyben már bőven az első 20%-ban vagy. Feleségem szintén 33 éves, most futotta élete első 1 órán belüli 10 km-ét (gondolom te is a Budapest Maratonon futottad) és ezzel úgy emlékszem a többi futó 75-80%-át megelőzte. Ha te tavasszal kezdtél futni és most itt tartasz, az szerintem elég jó teljesítmény, bár ez attól is függ mennyit edzettél rá. Szerintem ezzel az idővel már most le tudnál futni szintidőn belül egy félmaratont, általában 1 órás 10 km-t szoktak ajánlani, akinek az megvan, az már nyugodtan mehet félmaratonra. Nyilván ott kicsit azért lassabb tempót kell futni, hogy jobban beosszad az erődet. Siófokon lesz november 25-26-án a Balaton félmaraton és maraton, oda nyugodtan benevezhetsz, addig még van egy hónap, simán felkészülsz a félmaratonra. 2:10-2:20 közötti idő bőven menne, ha nincs semmi krónikus lábfájásod vagy hasonló fizikai problémád, ami hátráltat a futásban.
2017. okt. 22. 13:25
 8/9 A kérdező kommentje:
Ma futottam Kolonics György emlékfutáson 11,5 km-et 1.07 alatt. Nem volt valami jó idő..😀
2017. okt. 23. 22:14
 9/9 A kérdező kommentje:
Próbálok télen is edzeni majd. Idén nem merek belevágni egy félmaratonba.
2017. okt. 23. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!