Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Szerintetek az ilyen stílus...

Szerintetek az ilyen stílus használható a ringben? Eredményes? (ökölvívás)

Figyelt kérdés
Mindennek nekimegy,az ütéstechnikája tompa,leginkább kalimpálás,nem lehet megkülönböztetni őket egymástól.Nagyon erősen kalimpál, közben semmilyét sem védi, de nem tudod megközelíteni, mert egyfolytába nyomatja.

2017. okt. 9. 20:43
 1/3 A kérdező kommentje:
Illetve hogyan tudnék azonosulni vele,hogyan tudnék felülkerekedni ellene?
2017. okt. 9. 20:50
 2/3 anonim ***** válasza:

A kalimpálás egyik esetben sem hangzik jól. Te ne csináld.

Ha nagyon kalimpál, fáraszd ki. Egyébként ha zárt az állásod meg a védekezésed, akkor hiába kalimpál, nem igazán fog eltalálni. Tanulj meg duckingolni és akkor közel is mehetsz, csak a levegőt fogja kalimpálni.

2017. okt. 10. 07:06
 3/3 anonim ***** válasza:

volt egy ilyen edzéstársam régebben.

eleinte meg tudott lepni ezzel pár alkalommal.

aztán végiggondoltam.

a fárasztás azért nem jó,mert azon a helyen minden edzésen párcserés bunyó volt,5-8 menet,ezért csak 1 menet lehetőség volt ellene bunyózni.

szóval azt találtam ki,hogy amikor megindul,akkor én kettős fedezék fel,belépek és kb arcon vágom a kettős fedezékkel,megpróbálom fellökni vele.

mert így-

1.olyan közel vagyok hozzá,hogy nem tud lendületből erőből megütni.

kilépni meg buta,csak az érzelem hajtja nem az ész meg a logika.

2.ha kellő erővel lököm meg,akkor egy pillanatra hátrál egyet,vagy megbillen jó esetben luk keletkezik a védelmén és már be is verek neki 3 olyat,hogy elmegy a kedve attól hogy engem is bokszzsáknak nézzen mint a többieket.

szóval ezt így kimatekoztam,aztán a következő edzésen meg is csináltam vele és 1 perc után már csak simogatni volt kedve,bunyózni nem,úgy lezsákoltam a fejét és a széles védelme miatt a gyomrát.

a másik amivel sok esetben meg lehet törni az egyszerre ütés.

ehhez kell egy fejlett ritmusérzék,folyamatos oldalmozgás és sokat segít a hosszabb ütőtáv is.

amikor megindítja a sorozatot,akkor te vagy a gyorsabb és beversz neki egyet,aztán oldalra lépsz.

egy idő múlva rendkívül demoralizáló tud lenni az állandó megakasztás és hogy nem az ő akarata érvényesül.

a csaló témák közül amit még kedvelek ilyenek ellen a lábfejre lépés,vagy a véletlen belső lábsöprés.

az a hátránya ennek a stílusnak,hogy nem újul meg,mindent 1 lapra tesz fel és ha ez nem jön be,akkor elmegy a kedve az egésztől és meg sem próbál mást alkalmazni a legtöbb esetben és a felütésnek is nagyon kiszolgáltatja magát.

ha pedig nem hajlandó fejlődni ez ügyben,akkor elég gyorsan válhat ő a terem bokszzsákjává.

szóval jó a nyomásra való törekvés,de ésszel sokkal hatékonyabb lehet mint ész nélkül,mert a kontra bunyósok pont az ilyenek ellen a leghatékonyabbak.

2017. okt. 11. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!