Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Ha 40°C- os hőségben futok,...

Ha 40°C- os hőségben futok, akkor az "károsítja" a szívemet?

Figyelt kérdés
Nagymamám mondta, hogy ne fussak 40°C-ban. Tényleg károsítja? Vagy ez csak valami tájszólás? Én arra gondoltam, hogy erősödöm tőle. Köszi a válaszokat!

2017. aug. 28. 21:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hol van 40 fok... Én nem futnék 40 fokban, de ha te nem vagy rosszul tőle, fuss!
2017. aug. 28. 21:22
 2/5 anonim válasza:

40 fokban egyáltalán nem egészséges futni, mert csak felesleges terheled le vele a szervezeted. Ráadásul sokkal jobban izzadsz, ami - legalábbis engem - lassít a mozgásban. Én inkább hűvösebb időben szeretek futni, ha arra adom a fejem, olyan 15-20 fok környékén. Ez attól is függ, ki a hideget/meleget szereti/bírja jobban.

Hamarabb kifáradsz a hőségben, sokkal nagyobb a folyadékigényed, és igen a szívedet jobban megterheli.

2017. aug. 28. 21:48
 3/5 anonim válasza:
Ne csinald, veszelyes lehet, jol mondja az elottem levo. Vard meg mig lehul picit a levego.
2017. aug. 29. 19:25
 4/5 A kérdező kommentje:
De én pont a szívemet akarom edzeni, mert ultramarathonista vagyok. Nem az számít, hogy mi a kellemes, hanem, hogy mi fejleszt. Tehát? Károsít? Mert ha csak terheli, az nem baj, az jó.
2017. aug. 30. 17:01
 5/5 anonim ***** válasza:

terheli , ha nem viszed túlzásba.

De már nem lesz 32 foknál több az évben

2017. aug. 30. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!