Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Mi a jó a Forma-1-Ben?

Mi a jó a Forma-1-Ben?

Figyelt kérdés
Félre ne értsetek nem fikázni akarom hanem éppen hogy megérteni, mert egy csomó ismerősöm van aki szereti de nem értem miért?
2017. máj. 28. 22:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ez papíron szép, csak hát ettől még egy dögunalom. Amúgy az hogy 1000 lóerős a moci az marketing bullshit. Az ICE fuel limittel maximum 600 lóerős, az ERS csúcsteljesítménye meg 120 kW-ban limitálva van azt is csak 33 másodpercig használható összesen maximum 4 MJ energiát szabadíthat fel, tehát ebből már látszik hogy 1000 lóerőt körönként 1,3 másodpercig tudna használni aztán csak a 600 lóerős ICE működne.

Az a 7-8-9 G szépen hangzik, de a top az eddig 6 volt amit láttam az is néhány ezredre. Az azért nem akkora dolog.

2017. máj. 31. 09:07
 12/15 anonim ***** válasza:

820 ló a turbóval, a 160ló pedig a hibrid. És nincs lelimitálva csak talán a fékenergia, a hőenergiából szabadon vihetnek, ezért erős a merci, ők időmérőn majdnem végig használják 1 körön a 160at. A többi csapat szerint a merci rég 1000 ló fölött van, mert ők egy kis olajat is nyomnak a fuel mellé, és valószínű igaz, mert ezt betiltják 2018tól. A Red Bullosok majd 1200 lovat akarnak, de ez is csak "jol hangzik". A jelenleg "legelfogadottabb" verzió a 980lóerő (ebbe nincs benne a merci olajos kiskapuja).

A youtubeon fent van Hamilton onboard köre a 6.5G vel Ausztráliából

2017. máj. 31. 13:37
 13/15 anonim válasza:
#5 nem, az idősebbet sajnos én sem láthattam, mivel még csak 17 vagyok, de láttam a régi versenyeit és ha jó autót raktak volna alá, akkor biztos ő is lett volna olyan jó, mint most a fia.
2017. máj. 31. 14:47
 14/15 anonim ***** válasza:
12 baromság, ilyen fuel limittel az a motor biztos hogy nem több 600 lóerőnél, az ERS meg kompletten limitálva van. Tehát ez az 100 lóerő csak marketing bullshit,
2017. jún. 3. 12:42
 15/15 anonim válasza:
Én mérnöknek készülök, s így, műszaki szemmel lenyűgöz a forma 1 technológiája. Bár nincs semmi bajom a mostani F1-gyel(sőt, Force India,Mercedes favoritok), de azért várom a 2021-es "reformokat". A V6 elég nagy nyomatékkal rendelkezik, habár '21-től az MGU-H hiánya szerintem érződni fog.
2018. jún. 28. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!