Késő van már a bokszhoz?
Apám 3-szoros magyar bajnok, 2. volt világbajnokságon, jelenleg edző.
Ő szerinte az hülyeség, hogy késő valakinek elkezdeni már boxolni. Ha jól tudom Madár is ugyan ezen a véleményen van, viszont Koko már nem nagyon. Ő úgy van vele, hogy ha nem kezded elég korán, akkor nem lesz olyan rutinos a mozgásod, ezt egy meccs közvetítésekor mondta azthiszem az olimpián. (Egyébkent apám mindkettőt ismeri személyesen)
De ha jól tudom legutóbb az olimpiát is egy olyan nyerte legutóbb aki késői tizenéves korában kezdett boxolni.
Bár ez eléggé személyfüggő. Ismerek most is olyat aki másfél éve kezdte a boxot 15 évesen és simán nyert egy olyannal szembe aki már 6 éves kora óra edz és már vb-n is volt Oroszországba. (18 éves azthiszem most, szóval még csak nem is egykorúak voltak, de persze azt mellé teszem nem egy sújban vannak..)
Egyébként pénzt inkább profiba tudsz keresni, még a vesztes is kap elég jól. De azért ne rögtön profiba kezdd el.
(Van hogy meccsenként bőven 100k felett keresett egy ismerősöm, néha otthon néha külföldön)
Nem az a baj hogy te kezded későn, hanem hogy a többiek korán!
30 évesen is megtudod tanulni a teknikát, csak tudod a többi 30 éves meg 10-20 éve tanulja és annyival erősebbek is.
Most egy olyan 22 éves aki 10-15 éves kora óta csinálja az megverne belőled 2-3-at is! (jelen állapotodban)
Kell egy 3 év hogy egyátalán ellenfél legyél nekik, ne egy olyan akit csak lezsákolnak. Aztán pedig kezdhetsz építeni magadra, de nagy eséllyel mindig hátrányban leszel.
Tudom hogy lehangoló válasz, de inkább az igazat mondtam.
Én 14 évesen elkezdtem anno, de még 1 év után is elvert egy 12 éves kisgyerek aki fele akkora volt, viszont már 5 éve tolta. Viszont a kezdőkkel már elbírtam könnyen és az olyanokkal is akik 2-3 éve jártak csak ritkán vagy ügyetlenebbek voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!